Англійська в Україні отримає статус мови міжнародного спілкування: що пропонують в уряді
Англійська в Україні отримає статус мови міжнародного спілкування: що пропонують в уряді

Англійська в Україні отримає статус мови міжнародного спілкування: що пропонують в уряді

Саме тому вивчення англійської мови повинно стати більш доступним для українців. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Англійська відкриває широкі можливості

Денис Шмигаль наголосив, що після перемоги над окупантами розпочнеться масштабний проєкт відновлення нашої держави. Ба більше, очікується прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть в Україні свій бізнес і створюватимуть робочі місця.

Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера,
– повідомив прем'єр-міністр України.

Закріпить статус англійської законодавство

Денис Шмигаль повідомив, що наразі в Україні уже готується проєкт закону, який, закріпить англійську мову як мову міжнародного спілкування. Задля цього, зокрема, уже провели нараду, участь у якій взяло Міністерство культури та інформаційної політики, а також Міністерство цифрової трансформації України.

Окрім закріплення статусу англійської мови в нашій державі, також напрацьовуються й інші рішення. Мовиться про рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішим для всіх охочих.

Мовний скандал у школі Дніпра через російську мову

  • У травні у дніпровській школі №126спалахнув скандал через спілкування російською мовою. Трапилося це після того, як мама учениці 6 класу зробила зауваження вчительці математики, яка спілкувалася ворожою під час уроку.
  • Жінка поділилася, що після зауваження її видалили з батьківського чату. Ба більше, згодом вчителька заявила батькам, що відмовляється від їхнього класу. Це своєю чергою спричинило цькування та погрози на адресу її 12-річної доньки в дитячому чаті. Однак зазначимо, що оскільки випадок не мав систематичного характеру, факт булінгу дитини не підтвердили.
  • За словами ж директорки освітнього закладу, вчителька нібито спілкувалася з учнями виключно українською мовою. А також стверджує, що у школі в усьому розібралися.
  • Згодом у профільному комітеті вчительці та директорці школивиписали доганиза недотримання мовного законодавства.
Теги по теме
Денис Шмыгаль Законодавство
Источник материала
loader
loader