20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ділянку поблизу Дніпра віддали під забудову партнеру Льовочкіна та Фірташа
Ділянку поблизу Дніпра віддали під забудову партнеру Льовочкіна та Фірташа

Ділянку поблизу Дніпра віддали під забудову партнеру Льовочкіна та Фірташа

КИЇВ. 19 червня. УНН. Ділянку площею понад 1,2 га поряд з парком Наталка на Оболоні всього за 26 тисяч гривень на місяць київрада передала в оренду компанії “Гювексхаус”, яка належить підприємцю Ігорю Тинному. Раніше він заволодів розташованим там кесоном, який громадські активісти хотіли перетворити на арт-об’єкт, передає УНН із посиланням на Дело.

Деталі

Схема, за якою Тинний отримав цей об’єкт дуже нагадує схему, за якою у середині 2000-х він став власником ресторану “Прага” на території ВДНГ. Про це йдеться у матеріалі видання “Дело”.

Активісти з Оболоні вважають приватизацію кесона незаконною та вказують на порушення під час передачі землі в оренду, зокрема – відсутність конкурсу. Вони висловлюють застереження, що поряд з кесоном збудують ресторан, парківку, а в майбутньому - багатоповерхівки. Ігор Тинний та Київрада заперечують незаконність рішення про оренду, пояснюючи що ділянку надано нібито без права нової забудови.

Проте активісти і місцеві мешканці мають сумнів. Згідно з розслідуванням найдорожчі об’єкти на Оболонській набережній вивели з комунальної власності незаконно (вартість кесона вони оцінюють у $5 млн). За їхніми даними, в 90-і частину будівель на оскаржуваній ділянці – котельню, склад, водонапірну башту, огорожу, а також кесон – поза процедурою приватизації передали фірмі, яка згодом їх продала. Після кількох продажів протягом певного періоду часу власниками об’єктів стали фірми Тинного. Зокрема, у 2022- му році ділянкою заволоділо ТОВ “Гювексхаус”. А вже у травні 2023 року Київрада надала компанії “Гювексхаус” на 10 років в оренду ділянку площею 1,28 га. При цьому це було зроблено без конкурсу, що є порушенням закону.

Журналісти акцентують, що історія з придбанням кесона та орендою землі поряд нагадує історію про те, як 15 років тому Ігор Тинний став власником ресторана “Прага” на території ВДНГ. Тоді у 2008 році підприємець теж спочатку орендував відомий ресторан у Київради на три роки.

А вже за рік фірма Тинного купила заклад без конкурсу. У матеріалі йдеться, що ця оборудка вдалася бізнесмену завдяки сприянню друзів та ділових партнерів. А саме екс-голові Адміністрації президента Януковіча Сергію Льовочкіну та екс-голові ДУСі Андрію Кравцю. Останнього ЗМІ також часто називають «завгоспом» Януковича.

Також Ігор Тинний є партнером інших одіозних представників влади Януковича, зокрема Юлії Льовочкіний та Івану Фурсіну.

Теги по теме
Украина Земля
Источник материала
Поделиться сюжетом