Україна отримала перші підручники, надруковані Єврокомісією
Україна отримала перші підручники, надруковані Єврокомісією

Україна отримала перші підручники, надруковані Єврокомісією


Єврокомісія безоплатно надрукувала для України підручники видавництв, які так само безоплатно надали свої макети і право на друк.

Перша партія підручників української мови за програмою Нової української школи вже в Україні. Підручники для України безоплатно надрукували за кордоном, міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

“До кінця червня отримаємо усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл. Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати наші партнери з Європейської комісії. Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів”, – йдеться у повідомленні Лісового.

Повідомляється, що Єврокомісія надрукувала підручники видавництв, які безоплатно надали свої макети і право на друк.

“Ми вдячні видавництвам Ранок і Освіта за участь у цьому проєкті. А доставку підручників з ЄС до України підтримала організація Plan International. Дякую за допомогу!” – додав міністр.

Лісовий також повідомив, що на 2023 рік у державному бюджеті на підручники для НУШ передбачено 754,9 млн гривень.

“За ці кошти видаємо: 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу, підручники з історії України для 5 класу, підручники шрифтом Брайля, підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів. Крім того, частину підручників для 5 класу надрукували минулого року за підтримки партнерів (із математики, польської мови, природничої галузі)”, – йдеться далі в повідомленні.

Міністр повідомив, що тривають перемовини щодо друку решти підручників для 5-6 класів.

“Уже маємо низку домовленостей, зокрема і з Єврокомісією. Ми розуміємо, що наявність підручників – це питання, яке турбує і педагогів, і школярів, і батьків. Тож робимо все, щоб у новому навчальному році учні 5-6 класів навчалися за новими підручниками НУШ”, – пише Лісовий.

Раніше повідомлялося, що в Угорщині видали шкільний підручник з антиукраїнською пропагандою.



Теги по теме
Школа Еврокомиссия
Источник материала
loader
loader