Знайшли мертвим вдома: у Москві помер творець першої радянської термоядерної бомби
Знайшли мертвим вдома: у Москві помер творець першої радянської термоядерної бомби

Знайшли мертвим вдома: у Москві помер творець першої радянської термоядерної бомби

За попередньою версією, чоловік вчинив самогубство. Про це повідомляють російські ЗМІ, інформує 24 Канал.

Що відомо про смерть Клінішова

Російські пропагандисти наголосили, що фізик-ядерник наклав на себе руки у квартирі в центрі російської столиці. По собі чоловік нібито лишив передсмертну записку

У ній чоловік буцімто попрощався із рідними. На момент смерті росіянину було 92 роки.

Клінішов вважається творцем першої радянської термоядерної бомби

Найвідомішою діяльністю росіянина є створення першої в СРСР термоядерної бомби РДС-37. Це сталося у 1955 році, коли чоловікові було лише 25 років.

Що відомо про бомбу РДС-37

  • РДС-37 − перша радянська двоступенева термоядерна бомба. Випробування цієї бомби відбулося 22 листопада 1955 року на Семипалатинському полігоні у Росії за допомогою скидання її з бомбардувальника Ту-16.
  • Номінальна потужність бомби спочатку була приблизно 3 мегатонн, але під час випробування була знижена приблизно вдвічі, до 1,6 мегатонни.
  • Приблизно через 5 – 7 хвилин після вибуху висота радіоактивної хмари досягла 13 – 14 кілометрів у висоту. Діаметр "гриба" хмари до цього моменту становив 25 – 30 кілометрів.
  • Також відомо, що у будинках за 200 кілометрів від епіцентру вибуху вилетіли шибки. Спостерігачі, що перебували за 35 кілометрів від епіцентру, у спеціальних окулярах, лежачи на поверхні ґрунту, в момент спалаху відчули сильний приплив тепла, а при підході ударної хвилі – дворазовий сильний і різкий звук, що нагадує грозовий розряд.

Росіяни розміщують ядерну зброю в Білорусі

  • Російський диктатор Путін у березні 2023 року анонсував, що розмістить тактичну ядерну зброю на території Білорусі. Вже у травні російський президент підписав відповідне рішення.
  • За словами диктатора, розміщення ядерної зброї у Білорусі завершиться 7 – 8 липня. Проте вже 16 червня він заявив, що перші ядерні заряди вже буцімто доставлені.
  • Згодом очільник ГУР МО Кирило Буданов сказав, що поки що з Росії до Білорусі жодної ядерної боєголовки не перемістили. Однак підготовка до цього активно ведеться.
Теги по теме
Россия Оружие
Источник материала
loader
loader