Використання касетних боєприпасів було б корисним для ЗСУ – Пентагон
Використання касетних боєприпасів було б корисним для ЗСУ – Пентагон

Використання касетних боєприпасів було б корисним для ЗСУ – Пентагон

Військові аналітики США підтвердили, що касетні боєприпаси DPICM на полі бою будуть особливо ефективними проти окопів на російських позиціях.

У Пентагоні вважають, що касетні боєприпаси можуть ефективно застосовуватись ЗСУ проти розташованих в окопах російських військ. Про це у четвер, 22 червня, заявила заступник помічника міністра оборони США Лора Купер, передає .

“Наші військові аналітики підтвердили, що касетні боєприпаси DPICM на полі бою будуть особливо ефективними проти окопів на російських позиціях”, – заявила Купер законодавцям під час слухань у Конгресі.

За її словами, причина, чому США досі не схвалили Україні передачу касетних боєприпасів, полягає у існуючих обмеженнях Конгресу на їх надання та з побоюваннями щодо єдності союзників у цьому питанні.

“З точки зору ефективності на полі бою ми вважаємо, що це було б корисно”, – додала заступник помічника голови Пентагону.

До слова, касетні боєприпаси заборонені Конвенцією щодо касетних боєприпасів від 2008 року. До неї приєдналися понад 120 держав, в тому числі і більшість членів НАТО. Водночас США, Україна та РФ не підписали цю Конвенцію.

DPICM – це сімейство артилерійських та реактивних касетних снарядів, створених у США. Касетні бойові елементи мають кумулятивні властивості для боротьби з бронетехнікою, а також осколкову дію – для боротьби з живою силою. Деякі бойові елементи можуть мати підривник уповільненої дії.

 



Теги по теме
военные Пентагон
Источник материала
loader
loader