13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Війна, журналістика, цінності та пропаганда: у Празі проходить конференція «Медіа та Україна»
Війна, журналістика, цінності та пропаганда: у Празі проходить конференція «Медіа та Україна»

Війна, журналістика, цінності та пропаганда: у Празі проходить конференція «Медіа та Україна»

На конференції виступлять зокрема Мирослава Ґонґадзе, Пітер Померанцев, Марсі Шор, президент Чехії та мер Києва. Поговорять про реалії журналістики під час війни, висвітлення бойових дій, російську дезінформацію та «спільну відповідальність» за безпеку у світі.

Сьогодні у Празі проходить конференція «Медіа та Україна». Конференцію організували Чеське радіо, Radiožurnál та iROZHLAS. Вона приурочена до століття чеського радіомовлення і проходить під гаслом «Спільні цінності, спільна відповідальність».

На відкритті конференції під назвою «Україна як спільна відповідальність» виступили президент Чехії Петер Павел та мер Києва Віталій Кличко. Петер Павел у своєму наголосив, що «війна зараз триває не лише фізична на полі бою, але й за думки людей». Віталій Кличко заявив, що «ЗМІ зараз важливіші за зброю, і Путін це дуже добре розуміє».

Як йдеться у програмі заходу, на першій панелі поговорять про досвід українських журналістів під час другого року повномасштабної війни. «Карти російських військових злочинів, бомбардувань, стресів, вбивств близьких і колег, щоденного контакту з трагічними долями. А також намагання контролювати дії українських політиків у розпал війни», — йдеться в описі дискусії. В розмові візьмуть участь, зокрема, українська репортерка Світлана Ославська та шефредакторка української служби «Голосу Америки» Мирослава Ґонґадзе.

Друга панель присвячена роботі чеських військових кореспондентів в Україні та загалом висвітленню перебігу війни у чеських медіа.

Одну дискусію присвятять проблемам російської дезінформації у Чехії, зокрема у соціологічному вимірі.

На іншій панелі про роботу українського суспільного мовника під час війни з чеськими та словацькими колегами поговорить член правління Суспільного Дмитро Хоркін.

Остання вечірня панель під назвою «Відповідальність Заходу» обговорить перспективи євроінтеграції України, майбутню безпекову систему у світі та подальші події в Росії. Тут виступлять британський журналіст, автор книги про російську пропаганду «Нічого правдивого і все можливе» Пітер Померанцев, американська науковиця, автора книги про Революцію Гідності «Українська ніч» Марсі Шор, а також журналістка, ексведуча російської служби Deutsche Welle, донька вбитого російського опозиціонера Жанна Нємцова.

Як писав «ДМ», 27 березня на міжнародній конференції Radiodays Europe у Празі Суспільне радіо України та Чеське радіо уклали угоду про взаємну співпрацю та обмін контентом.

Теги по теме
Украина Виталий Кличко Чехия
Источник материала
Поделиться сюжетом