Український актор вперше претендує на номінацію "Еммі" за роль білоруського емігранта
Український актор вперше претендує на номінацію "Еммі" за роль білоруського емігранта

Український актор вперше претендує на номінацію "Еммі" за роль білоруського емігранта

23-річний Захар Шадрін став першим українським актором, якого висунули на номінацію телевізійної премії "Еммі" за роль у серіалі Apple TV "Маленька Америка". Про це повідомило видання Awards Daily та український продюсер Олексій Гладушевський у своєму телеграм-каналі "Чорний лотос".

До 26 червня продовжується голосування членів Академії телебачення, у якому беруть участь понад 20 тисяч людей. Номінантів оголосять 12 липня, а переможців 18 вересня.

- Я дуже ціную можливість бути одним із представників української культури у світовому масштабі. Бути першим українським актором, якого подано на премію «Еммі», — це величезна честь і можливість показати світові, що Україна наповнена видатними, працьовитими, талановитими людьми. Ми заслуговуємо на визнання та належне місце на міжнародній культурній арені як вільна та незалежна, різноманітна, талановита нація, - прокоментував Шадрін.

На американських продюсерів Шадрін вийшов завдяки мобільному додатку CastingForm. Він полетів до Лос-Анджелеса за два тижні до повномасштабного вторгнення, щоб знятися у серіалі "Маленька Америка". Кожен епізод розповідає окрему історію з життя емігрантів.

У 5 серій другого сезону "Space Door" ("Космічні двері") Шадрін грає діджея-іммігранта Максима із Мінська. Він отримує американську візу і прилітає до своєї дружини Яни, яка вже два роки живе в Америці. Проте пара розуміє, що відстань зруйнувала їхні стосунки. Дружину Максима зіграла американська акторка Саша Фролова. Епізод із Шадріним зняла білоруська режисерка Дар'я Жук. Прем'єра другого сезону відбулася 22 грудня.

В Україні Шадрін відомий за ролями у серіалі "Новенька" (Новий канал), "Снайпер. Білий ворон", "Дом Бобринських". В 2021 році Шадрін знявся у фільмі Netflix «Останній найманець» разом із Жан-Клодом Ван Дамом,зйомки якого частково проходили у Києві.

Саша Фролова та Захар Шадрін у ролі емігрантів із Білорусі. Фото: скріншот

Теги по теме
Кино сериал
Источник материала
Поделиться сюжетом