13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ситуація в Бахмуті різко змінилася після перекидання "вагнерівців": "Повністю вся перша лінія сьогодні..."
Ситуація в Бахмуті різко змінилася після перекидання "вагнерівців": "Повністю вся перша лінія сьогодні..."

Ситуація в Бахмуті різко змінилася після перекидання "вагнерівців": "Повністю вся перша лінія сьогодні..."

Екскомандир полку «Азов», заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади майор Максим Жорін в інтерв'ю Василю Голованову розповів, що в Бахмуті відбулася ротація сил окупантів, вагнерівці повністю відійшли з першої лінії оборони.

"Проте на даний момент ще якась певна кількість знаходяться там в другому та третьому ешелоні. Вони там не виконують ніяких бойових задач, але поки що ще залишаються тут. Можливо, на підстраховку тим регулярним частинам, які зайшли на передній край. Повністю вся перша лінія сьогодні складається з регулярних підрозділів збройних сил російської федерації, які сюди зайшли. Більше того, деякі з них на даний момент вже майже розбиті, і їх намагаються в такому істеричному форматі просто поповнити прям тут для того, щоб хоч якось утримати позиції та стабілізувати ситуацію", — поянив військовий.

За його словами, з вагнерівцями воювати було трохи складніше, бо в них було більше внутрішньої енергії та бажання рухатись вперед, а регулярні частин збройних сил рф більше схиляються до оборонних дій.

"В цьому плані, в принципі, є основна суттєва різниця. В тому, що вагнерівці — це були штурмові загони, які були заточені виключно під просування вперед, під штурм наших позицій, захоплення наших позицій. Зараз же ситуація змінилась, і тепер ми штурмуємо, тепер ми наступальні дії втілюємо в життя, а регулярні частини російської федерації знаходяться в обороні, на деяких ділянках вона провалюється в них досить суттєво. Вони намагаються в глуху оборону заходити", — додав Максим Жорін.

Останні новини України:

Пригожин веде "вагнерівців" "на Москву", заколот швидко набирає обертів.

Путін наказав нейтралізувати пригожина та ПВК "вагнер", термінова заява.

Окупантам не вдасться утримати Крим і вони про це знають.

Источник материала
Поделиться сюжетом