Фотопроект "Плетіння сіток" представить Україну на 60-й Венеціанській бієнале
Фотопроект "Плетіння сіток" представить Україну на 60-й Венеціанській бієнале

Фотопроект "Плетіння сіток" представить Україну на 60-й Венеціанській бієнале

Україну на 60-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва представлятиме фотопроєкт "Плетіння сіток". Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

- Саме мистецький проєкт «Плетіння сіток», куратором якого є ГО «Українська фотографія», буде представляти Україну на наступній виставці сучасного мистецтва у Венеції, яка проходитиме з 20 квітня по 24 листопада 2024 року, — йдеться на сайті відомства.

Проєкт «Плетіння сіток» зайняв перше місце у конкурсі Міністерства культури та інформаційної політики. У пресрелізі сказано, що “Плетіння сіток” - робоча назва проєкту, який складається з трьох мистецьких робіт. Автори проєкту: Катя Бучацька, Андрій Достлєв, Лія Достлєва, Андрій Рачинський і Даніїл Ревковський.

Куратори — Вікторія Бавикіна та Максим Горбацький — подружжя, що з 2021 року живуть та працюють у Великій Британії, зазначило УП.Культура. У травні 2023 року стало відомо, що Горбацький став куратором галереї Open Eye Gallery (OEG) у Ліверпулі. Перед цим він займався проєктом "Дім" у межах Євробачення-2023. Максим Горбацький працював у відділі програм сучасного мистецтва Мистецького Арсеналу.

До фіналу українського відбору увійшли п’ять проєктів. 22 червня президент Венеційської бієнале Роберто Чікутто та куратор 60-ї Венеційської бієнале Адріано Педроса оголосили тему виставки - "Іноземці скрізь".

Минулого року Україну представляв проєкт харківського художника Павла Макова "Фонтан виснаження. Висока вода". Зараз його можна побачити у Музеї Ханенків у Києві. Україна має свій павільйон на Венеційській бієнале сучасного мистецтва з 2001 року. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны