Про підозру повідомили жителю Краматорська, який коригував російський ракетний удар
Про підозру повідомили жителю Краматорська, який коригував російський ракетний удар

Про підозру повідомили жителю Краматорська, який коригував російський ракетний удар

Правоохоронці повідомили про підозру у держзраді мешканцю Краматорська, який, за інформацією слідства, навів ракетний удар по закладу харчування у центрі цього міста.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Краматорська повідомлено про підозру у державній зраді (ч 2 ст. 111 КК України)», - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний є працівником газотранспортного підприємства, який був дистанційно завербований представником спецслужб РФ. У ОГП поінформували, що він збирав розвідувальну інформацію на користь держави-агресора – Росії.

«27 червня 2023 року агент ворога отримав чергове завдання – перевірити інформацію про місцезнаходження українських військових у Краматорську. Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де помітив на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування. Він зафіксував побачене не відео, яке одразу надіслав співрозмовнику з рф через один з месенджерів», - заявили у відомстві.

Зазначається, що усі свої дії чоловік старанно приховував від перехожих, аби ніхто не помітив його зацікавленості цією локацією.

В установі поінформували, що через деякий час після відправлення відеозапису представники РФ нанесли по закладу удар з ОТРК «Іскандер M».

Після проведення комплексу слідчих дій прокурори спільно зі слідчими СБУ встановили причетного до вчинення злочину. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування у провадженні здійснює СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ "по гарячих слідах" затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня.

Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську є "розконсервований" агент Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації (більш відомого як ГРУ). 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе, і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Як повідомлялося, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетних удари по Краматорську. Загалом унаслідок ракетного удару загинули 12 людей, у тому числі діти. Більше 60 осіб отримали поранення.

Теги по теме
Прокуратура
Источник материала
loader
loader