Використовував жести та шепіт: правоохоронці розповіли деталі справи нардепа Алексєєва
Використовував жести та шепіт: правоохоронці розповіли деталі справи нардепа Алексєєва

Використовував жести та шепіт: правоохоронці розповіли деталі справи нардепа Алексєєва

Депутат начебто обіцяв використати свої зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби.

В Службі безпеки України заявили, що викрила народного депутата, який за гроші ніби-то через суд мав пообіцяв одному з іноземців вирішити питання з отриманням статусу біженця.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Послуги депутат оцінив у 50 тисяч доларів — передача відбувалася у два транші — і правоохоронцям вдалося зняти це на відео. Фігурантом виявився нардеп Сергій Алєксєєв, який представляє партію "ЄС".

Депутат начебто обіцяв використати свої зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця. У цій справі підозрюваний нині лише нардеп — причетність інших осіб перевіряють.

На спільному брифінгу СБУ, ГПУ та ДБР повідомили, що всі зустрічі з клієнтом нардеп призначав в елітних ресторанах, а гроші отримував лише у себе вдома в закритому котеджному містечку.

Заступник голови СБУ Сергій Наумюк повідомив, що під час зустрічі фігурант використовував умовності, жести та шепіт.

В свою чергу заступник генпрокурора Антон Войтенко заявив, що підозрюваний обізнаний про форми, методи документування того виду злочину, оскільки є заслуженим юристом України та має адвокатський досвід.

В "Європейській Солідарності" підозру однопартійцю називають політичним замовленням. У цьому впевнений і сам Сергій Алєксєєв. Він заявив, що справа повʼязана з його адвокатською діяльністю.

Гроші каже — це оплата за юридичну роботу в справі, яку компанія "Алексєєв Боярчуков і партнери" веде вже понад 2 роки. Наявність грошей у справі не заперечує.

"Хочу підкреслити, що кошти були отримані для мого колишнього партнера у якого вчора помер батько і рамках договору з юридичною компанією. Про хабар навіть в обвинуваченні не йдеться. Натомість мені намагаються інкримінувати шахрайство що не витримує жодної критики, оскільки це була оплата майже дворічної праці адвокатів", - заявив Алєксєєв.

Клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваного вже скерували до суду у Львові.

Більше дивіться у сюжеті ТСН.

Крім того, ми раніше інформували, що голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього 800 тис. гривень застави.

  • "Становить значну небезпеку": антикорупціонери закликали не затверджувати переможця конкурсу на очільника АРМА
  • Скільки ще будете красти: як хабарники і корупціонери збагачуються під час війни
  • Міноборони дійсно купляло яйця по 17 гривень за штуку – аудиторська служба
Источник материала
Поделиться сюжетом