20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ДБР проситиме арешт нардепа Алєксєєва, але з альтернативою застави у 10 млн грн: подробиці справи
ДБР проситиме арешт нардепа Алєксєєва, але з альтернативою застави у 10 млн грн: подробиці справи

ДБР проситиме арешт нардепа Алєксєєва, але з альтернативою застави у 10 млн грн: подробиці справи

Сторона звинувачення проситиме помістити під варту затриманого за підозрою в корупції народного депутата від "ЄС" Сергія Алексєєва. Правоохоронці зібрали докази того, що політик за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцеві своє сприяння в запобіганні екстрадиції. При цьому суд зможе заарештувати парламентаря із заставою – у ДБР просять встановити її в розмірі 10 мільйонів гривень.

Про це на брифінгові в п'ятницю, 30 червня, повідомив виконувач обов'язків заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко. Його цитує "РБК-Україна".

"До цієї справи буде прикута увага як журналістської спільноти, так і суспільства. Слідчі, прокурори, оперативні співробітники діяли в рамках кримінальної справи. Докази досить вагомі, щоб звернутися до суду з клопотанням до обрання запобіжного заходу з обранням застави у 10 млн гривень", – заявив Удовиченко.

Він зазначив, що це лише початковий етап викриття народного депутата, розслідування продовжується.

Зі свого боку заступник генерального прокурора України Антон Войтенко повідомив, що клопотання підозрюваному вже вручене й направлене до Личаківського районного суду Львова для розгляду.

Нагадаємо: про затримання Алексєєва стало відомо вранці 30 червня. Операцію провели співробітники СБУ та ДБР за процесуального керівництва Офісу генпрокурора.

Правоохоронці повідомили, що один із чинних народних депутатів України вимагав гроші з громадянина європейської країни. За 50 тисяч доларів він "гарантував" іноземцю використати власні зв'язки в суді, щоб скасувати рішення Державної міграційної служби про відмову в надаванні статусу біженця.

Підозрюваного спіймали на гарячому під час отримання другого "траншу" у розмірі 30 тисяч доларів.

Підозра, попередньо, стосується ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). За скоєне злочинцю загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Доповнюється...

Источник материала
Поделиться сюжетом