Син Миколи Азарова отримає від українців 150 мільйонів гривень
Син Миколи Азарова отримає від українців 150 мільйонів гривень

Син Миколи Азарова отримає від українців 150 мільйонів гривень

Оточення колишнього прем’єра Микола Азарова, намагається відсудити за підробними документами у держави 150 мільйонів гривень. Весь процес "кришує" Міненерго.

Про це повідомляють журналісти Схем.

Укренерго, фото - Ideologs.com

"Знайомтесь, це - Максим Пономарьов (праворуч). Чиновник Міністерства енергетики, очолює департамент аудиту в Міненерго", - пише журналістка Схем Наталія Седлецька.

Журналістка звертає увагу на те, що при уряді Азарова Пономарьов очолював юридичний відділ в державному Укренерго.

Коли Азаров очолював уряд, Укренерго підписало державний контракт на 100 мільйонів гривень з фірмою Олексія Азарова - сина тодішнього прем'єра.

Укренерго, скріншот з відео

"В той час брати Клюєви розвивати свою мережу сонячних станцій по всій країні за рахунок держави, і фірма Азарових мала за державний кошт збудувати потрібну Клюєвим електропідстанцію "Придунайську" на Одещині", - додає вона.

Станцію побудували, але Укренерго оплатило половину її вартості.

Потім відбулася революція, влада змінилася, і за отримання другої половини почалася боротьба у судах.

У 2019 році в результаті мирової угоди "Укренерго" виплатило компанії сина Азарова, під назвою "Зв’язоктехсервіс" 47 мільйонів гривень.

Енергетична інфраструктура. Фото: скриншот з відео

"Здавалось би, спір залагоджено. Але потім влада змінюється знов. І тепер у гру вступає фірма "Ай-Тек Україна" - каже, що нібито ще у 2016 році вона викупила у "Зв’язоктехсервісу" право вимагати цей борг у держави. За 1 мільйон гривень. І тепер вже ця фірма - "Ай-Тек Україна" - прямо зараз вимагає від "Укренерго" виплатити цей борг - та ще й "штрафні санкції" - всього 150 мільйонів гривень (!) від державної компанії", - розповідає Седлецька.

Журналістка зауважує про те що, з даних експертизи випливає інформація, що повідомлення про переуступку боргу зроблене "заднім числом".

"Ай-Тек Україна" - так само пов’язана з тим самим оточенням Азарова. Директор - Владислав Низовський, менеджер компаній фірм Олексія Азарова, має спільні структури з Глібом Лєшковим, на якого, власне, і була записана перша фірма - "Зв’язоктехсервіс". До чого ж тут Максим Пономарьов, який нині очолює департамент аудиту у Міністерстві енергетики України? На фото він - власне з тим самим Глібом Лєшковим, менеджером Азарова. (Наприклад, саме Лєшкову прем’єр-утікач довірив таку делікатну справу, як продаж власного будинку у Києві)", - розповідає вона.

Седлецька розповідає, що саме Пономарьов до початку роботи в Міністерстві енергетики представляв у суді позов "Ай-Тек Україна" до державної компанії "Укренерго" на ті самі 150 мільйонів гривень, отже був повністю залучений в процес на боці компанії Азарова.

Енергетична інфораструктура. Фото: кадр з відео

"А що ж робить Пономарьов, прийшовши на держслужбу в Міністерство енергетики на чолі з Германом Галущенком, на посаду головного аудитора? Він проводить аудит "Укренерго", яким від імені держави вже стверджує, що гроші пішли "не на ту фірму", і їх має отримати саме "Ай-Тек Україна"", - пише журналістка.

Зараз триває судова тяганина цієї справи, і якщо суди вирішать справу на користь фірми Азарова і Укренерго буде вимушене заплатити 150 млн за електропідстанцію, оплачувати його будуть українці з власних кишень, адже борг державної компанії буде закладений у тарифи споживачів.

Источник материала
Поделиться сюжетом