20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Не можна дозволяти вбивцям": призерка Олімпіади розповіла про допуск росіян до ОІ-2024 і тренування із сиренами у Дніпрі
"Не можна дозволяти вбивцям": призерка Олімпіади розповіла про допуск росіян до ОІ-2024 і тренування із сиренами у Дніпрі

"Не можна дозволяти вбивцям": призерка Олімпіади розповіла про допуск росіян до ОІ-2024 і тренування із сиренами у Дніпрі

Відома українська легкоатлетка Ганна Рижикова, яка спеціалізується на бігу на 400 метрів з бар'єрами, розповіла про тиск, який чинять наші спортсмени, щоб не допустити представників Росії та Білорусі на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Оскільки не можна дозволяти змагатись вбивцям.

Також у коментарі OBOZREVATEL чемпіонка Європи та призерка ОІ-2012 в естафеті 4х400 розповіла про те, як живуть люди у її рідному Дніпрі під атаками окупантів і чи можна готуватися вдома під час війни.

"Майбутня Олімпіада в Парижі – це дуже важке для нас питання з точки зору допуска росіян та білорусів. Ми зі свого боку намагаємось якомога більше тиснути – у соціальних мережах, спілкуємося зі своїми коллегами по видам, до того ж у нас дуже сильна підтримка саме президента світової легкої атлетики. Тому росіяни та білоруси зараз не змагаються у легкій атлетиці. І я сподіваюсь, що це рішення залишиться чинним і надалі", – підкреслила Ганна.

Рижикова надіється, що оскільки легка атлетика – один з основних видів у олімпійській програмі і наймасштабніший з точку зору кількості учасників і комплектів нагород, то й інші види спорту будуть брати з них приклад і теж відмовляти в участі у міжнародних змаганнях спортсменам з країн-агресорів.

"Тому що не можна дозволяти їм змагатися з нами, бо це і спортивні принципи, і людські. Я знаю, що цивілізовані країни все розуміють. Не можна дозволяти змагатись окупантам, тим, хто йде з війною і вбиває людей, вбиває наших атлетів, які пішли захищати нашу батьківщину. Я сподіваюсь, що всі це розуміють. Але ми все одно продовжуємо доносити це до своїх товаришів атлетів", – розповіла Ганна.

Титулована легкоатлетка родом з Дніпра, яке піддається регулярним атакам з боку російських окупантів. І якийсь час їй було неймовірно складно жити за кордоном, але залишатись думками вдома.

"Того року було дуже важко, тому що я виїхала зі свого міста десь за місяць після початку повномасштабної війни і постійно знаходилась за кордоном, щоб мати змогу регулярно тренуватися і змагатися. Тоді я не розуміла, що відбувається у Дніпрі, постійно гортала новини і після кожної сирени телефонувала додому. Переживала дуже страшно", – зізналася Ганна.

"Але зараз, як і всі, вже адаптувалася. Я була вдома – з цього року я вже постійно їжджу до Дніпра. Так, там важко готуватися, бо коли вмикається тривога, треба переривати тренування і йти до бомбосховища. А тривоги у нас дуже часто. Але я пишаюсь своїм містом, бо всі люди допомагають один одному, це є такий гуманітарний штаб", – вважає Рижикова.

Бігунка розповіла, що всі її знайомі і родичі роблять свій внесок у перемогу України: "Це круто, що українці так об'єднались. Я дійсно пишаюся цими людьми, бо в нас зараз дуже багато переселенців. І я особисто знаю, що люди діляться тим, що мають, надають своє житло, допомагають одягом, продуктами".

"Україна тримається на тому, що всі дуже сильно об'єдналися. Так, в Дніпрі важко, але люди живуть і продовжують працювати. Але, звісно, я хочу, щоб війна закінчилася якнайшвидше, і всі повернулись до своїх домівок. Віримо у краще", – відмітила спортсменка.

Ганна, яка брала участь у Європейських іграх та турнірах Діамантової ліги, потроху набирає оберти, однак ще не задоволена своєю формою.

"О, я дуже рідко буваю задоволена (посміхається). Зараз я дійсно набираю форму. Були в мене деякі складнощі, але з кожним стартом я почуваюся набагато краще, на вже десь на 80% це я. І до чемпіонату світу я підійду в найкращій формі, бо задля цього працюю. У мене сильна команда, яка дуже допомагає. І ми з тренером впевнені, що все буде добре", – вважає Рижикова.

"Насправді, в мене шалена підтримка, кожен робить все для того, щоб на головному старті сезону виблискувала і показувала найкращі результати. А я роблю все можливе зі свого боку і викладаюсь завжди на всі навіть 110 відсотків", – додала спортсменка.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, як чемпіонка Євроігор Бех-Романчук допомагає ЗСУ і чи втомився світ від війни.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом