19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мер Рівного заявив, що оскаржить рішення суду про відсторонення від посади на рік
Мер Рівного заявив, що оскаржить рішення суду про відсторонення від посади на рік

Мер Рівного заявив, що оскаржить рішення суду про відсторонення від посади на рік

Мер Рівного Олександр Третяк подасть апеляцію на рішення суду про відсторонення від посади на рік. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

- Щодо рішення суду в справі проти мене… Попереду апеляція, де продовжимо відстоювати свою правоту, — написав міський голова Рівного.

Третяк заявив, що не визнає провини та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства. Мер розповів, що не зміг з'явитися на засіданні, тому що знаходиться у Німеччині задля підписання угод про подальшу співпрацю з містами Ессен та Берлін. Зокрема він домовився про передачу тролейбусів та іншої спецтехніки. Олександр Третяк назвав рішення суду продовженням тиску на місцеве самоврядування.

10 липня Рівненський міський суд визнав винним мера Рівного у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Рішення суду першої інстанції можна оскаржити у десятиденний термін.

Справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів. Сам мер каже, що його працівниця три роки тому зробила легальну пожертву на виборчу кампанію. За даними місцевих ЗМІ, 5 липня Третяк також не з'явився на суд через відрядження.

6 липня САП попросила ВАКС усунути Михайла Головка з посади голови Тернопільської обласної ради.

Источник материала
Поделиться сюжетом