19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мера Рівного визнали винним у корупційному адмінпорушенні та відсторонили на рік
Мера Рівного визнали винним у корупційному адмінпорушенні та відсторонили на рік

Мера Рівного визнали винним у корупційному адмінпорушенні та відсторонили на рік

Суд першої інстанції визнав винник міського голову Рівного Олександра Третяка у вчиненні корупційного адмінпорушення. Рішення ухвалили 10 липня.

Йому заборонили обіймати посаду терміном на один рік та призначили штраф у розмірі 6 800 грн. Третяк може оскаржити це рішення у десятиденний термін.

В чому звинувачують Третяка?

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок.

Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності. Але в останній справі НАЗК вбачає конфлікт інтересів. Вона стосується нарахування премій та доплат Марії Корнійчук – керуючій справами міськвиконкому. Під час виборчої компанії вона внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тис. грн.

Міський голова Рівного не з’являвся до суду, посилаючись на зайнятість та відрядження. Суддя ухвалив рішення без присутності обвинуваченого.

Позиція Третяка

Сам він нині перебуває у відрядженні у Німеччині та написав, що ця справа є “знущанням із закону та суперечить здоровому глузду”.

Також він назвав справу “брудним замовленням” та “абсурдним процесом, пов’язаним із місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском”.

— Не визнаю провини жодним чином та переконаний, що діяв у межах чинного законодавства, — мер у своєму Telegram-каналі.

Посадовець заявив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

Фото:

Теги по теме
Суд Коррупция НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом