19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд позбавив мера Рівного права обіймати посаду впродовж року. Третяк назвав це "знущанням із закону"
Суд позбавив мера Рівного права обіймати посаду впродовж року. Третяк назвав це "знущанням із закону"

Суд позбавив мера Рівного права обіймати посаду впродовж року. Третяк назвав це "знущанням із закону"

КИЇВ. 10 липня. УНН. Міського голову Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення і позбавив право обіймати посаду впродовж року, повідомляє Суспільне. Третяк на своїй сторінці у Telegram зазначив, що перебуває у відрядженні у Німеччині й заявив, що справа є "знущанням із закону", передає УНН.

Деталі

Зазначається, що відповідне рішення оголосив 10 липня суддя Петро Денисюк. Згідно з ним, міського голову визнано винним у корупційному правопорушенні. Це передбачає покарання у вигляді штрафу 6 800 гривень та позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Рішення може оскаржитися відповідачем у десятиденний термін.

Як пише видання, суддя вирішив ухвалити рішення без участі мера через те, що Третяк не приходив на суд, посилаючись на зайнятість та відрядження. У п'ятницю, 7 липня, він поїхав до Німеччини, з його слів, налагоджувати співпрацю із тамтешніми містами.

Третяк заявив, що "не визнає провини жодним чином" вважає судовий процес "знущанням над правосуддям".

"Вважаю, що постанова Рівненського міського суду Рівненської області від 10.07.2023 р. у справі №569/2600/23 ухвалена із грубим порушенням процесуального законодавства. Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023 провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство", - написав міський голова.

Він повідомив, що наразі перебуває у Німеччині у робочій поїздці у міста Ессен та Берлін задля підписання угод про подальшу співпрацю, а також передачі допомоги Рівному. За словами Третяка, сторони домовились про передачу тролейбусів для Рівного та іншої спецтехніки.

Доповнення

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) склало три протоколи на міського голову Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Нагадаємо

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів щодо народного депутата Григорія Суркіса.

Теги по теме
Суд НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом