19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку Russian War Crimes під час саміту НАТО у Вільнюсі
Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку Russian War Crimes під час саміту НАТО у Вільнюсі

Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку Russian War Crimes під час саміту НАТО у Вільнюсі

Фонд Віктора Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України та посольством України в Литві відкрили виставку Russian War Crimes під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Проєкт демонструє фотографії, зроблені у різних куточках України від початку жорстокого повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Попри це, виставка висвітлює лише частину скоєних злочинів. Завдяки їй учасники саміту можуть стати свідками історій катувань, страт і бомбардувань, скоєних росіянами проти українських цивільних і військових.

Фонд Віктора Пінчука відкрив виставку Russian War Crimes під час саміту НАТО у Вільнюсі / 3 зображення

– Ми зараз у Вільнюсі, і це новий світ, в якому НАТО відіграватиме життєво важливу роль. Але НАТО потребує великих змін, і на додаток до тверезого аналізу, НАТО потребує натхнення. Натхнення і творчість можуть виникати з емоцій, саме тому ми хочемо, щоб люди відчули страждання українців. І ми впевнені, що ця виставка зробить свій внесок у перемогу України. Ми також сподіваємося, що вона стане останньою краплею, яка переконає країни-члени НАТО прийняти дуже сміливе, мудре і щедре рішення – запросити Україну до Альянсу одразу після нашої перемоги та надати Україні залізні гарантії безпеки, – зауважив Віктор Пінчук, говорячи про важливу роль НАТО в сучасній архітектурі безпеки.

Виставка Russian War Crimes проходить у в’язниці Лукішкес 2.0 за адресою Lukiškių skg. 6, Вільнюс.

Источник материала
Поделиться сюжетом