19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Урядовці отримали сотні тисяч за відрядження за кордон: куди їздять і скільки отримують з бюджету
Урядовці отримали сотні тисяч за відрядження за кордон: куди їздять і скільки отримують з бюджету

Урядовці отримали сотні тисяч за відрядження за кордон: куди їздять і скільки отримують з бюджету

Українські чиновники та урядовці отримали сотні тисяч гривень у вигляді плати за відрядження. При цьому часто суми перевищують 100 тис. грн на особу за одну таку поїзду.

Зокрема, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Spending, у травні-2023 глава Держекспортконтролю Олександр Павліченко отримав у 136,5 тис. грн за відрядження до США.

Заступник керівника служби віце-прем'єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції Дар'я Гайдай за робочу поїздку до Швеції отримала у червні у 127,98 тис. грн.

Трохи менше – 126,91 тис. грн – держава виплатила у травні заступнику міністра економіки Ігорю Фоменку. Оплачували йому поїздку до США.

Заступнику міністра оборони Олександру Поліщуку держава у червні компенсувала витрати на відрядження в США у розмірі 119,74 тис. грн. А в.о. голови – головному держінспектору з ядерної та радіаційної безпеки України Олегку Корікову у червні заплатили 110,17 тис. грн за відрядження до США.

Дещо менше – 94,26 тис. грн – отримала в червні віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Вона їздила у відрядження до Швеції.

Майже 80 тис. грн держава виплатила у квітні директору департамент із банкрутства Міністерства юстиції Владиславу Філатову за відрядження в США. Близько 77 тис. грн у червні отримав керівник служби віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Каплун. Його також відряджали до США.

Заступниці директора Департаменту – начальнику Управління міжнародної правової допомоги Міністерства юстиції Катерині Шевченко у червні компенсацію у 66,75 тис. грн за відрядження до Словенії.

Нардепам компенсують витрати на житло

Зазначимо: представникам влади держава компенсує витрати не лише на закордонні відрядження, а й на оренду житла. Зокрема такі компенсації щомісяця отримують народні депутати.

Наприклад, у травні-2023 таку коменсацію отримали 114 народних депутатів. Загальна сума, за даними пресслужби Верховної Ради, склала 2,714 млн грн.

Здебільшого компенсації було виплачено за квітень. Максимальна сума – 19,5 тис. грн. Проте деякі народні обранці отримали компенсації одразу за кілька місяців, а тому виплачені їм суми виявились досить значними. Наприклад:

  • Юлія Світлична (позафракційна) отримала 78 тис. грн. за січень-квітень;
  • Євген Пивоваров ("Слуга народу") за той же період отримав компенсацію 77,7 тис. грн;
  • Роман Соха (позафракційний) за той самий період – 68 тис. грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на початку 2023 року 396 отримали 100% надбавки до свого посадового окладу за січень за "інтенсивність праці". У середньому сума виплат на одного депутата сягала 48,8 тис. грн.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом