На 95 році життя помер чешський письменник Мілан Кундера
На 95 році життя помер чешський письменник Мілан Кундера

На 95 році життя помер чешський письменник Мілан Кундера

Відомий чешський і французський письменник Мілан Кундера, автор роману «Нестерпна легкість буття», помер 12 липня у віці 94 років у Парижі. Про це повідомляє Le Figaro.

Повідомляється, що Мілан Кундера помер після тривалої хвороби. Письменник відомий своїми філософськими романами, які пов’язують з постмодернізмом, зокрема «Нестерпна легкість буття», «Жарт», «Вальс на прощання», «Книга сміху та забуття», «Безсмертя». Він писав чешською і французською мовами, останні роки життя вів усамітнене життя.

Мілан Кундера народився 1 квітня 1929 року в чеському місті Брно. Вивчав літературу та естетику на факультеті мистецтв Карлового університету, а також написання сценаріїв та режисуру в Академії кіно. Кундера був членом Комуністичної партії Чехословаччини, але згодом його виключили з неї за дисидентську діяльність та позбавили чешського громадянства.

У 1975 році письменник оселився у Франції. У 2019 році відновив своє чеське громадянство. За романом «Нестерпна легкість буття» американський режисер Філіп Кауфман зняв фільм, і Кундера набув всесвітньої слави, хоч він і лишився незадоволений цією стрічкою.

Источник материала
loader
loader