У Нідерландах судді оголосили догану за спробу вплинути на суд у справі MH17 - ЗМІ
У Нідерландах судді оголосили догану за спробу вплинути на суд у справі MH17 - ЗМІ

У Нідерландах судді оголосили догану за спробу вплинути на суд у справі MH17 - ЗМІ

КИЇВ. 12 липня. УНН. Верховний суд Нідерландів оголосив письмову догану судді Апеляційного суду Гааги, яка намагалася вплинути на суддів у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 за допомогою теорії змови. Про це УНН повідомляє з посиланням на NOS.

Цитата

«Суддя намагався вплинути на суддів у справі MH17, розповсюджуючи серед них теорію змови. У зв'язку з цим Верховний суд оголосив жінці письмову догану», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що суддя працює радником у суді у Гаазі. Її брат написав книгу (під псевдонімом), у якій стверджує, що рейс MH17 не був збитий російською ракетою у 2014 році, як дійшли висновку Рада безпеки Нідерландів та прокуратура.

Суддя роздала книгу її брата суддям та прокурорам у справі MH17. Також вона назвала результати розслідування MH17 "маніпуляцією та брехнею".

Зазначається, що це рідкісний випадок, коли суддя в Нідерландах отримує дисциплінарне стягнення.

Окрім того, на сайті Верховного суду країни опубліковано рішення щодо письмової догани. Там не уточнюється, що йдеться про справу MH17, але зазначено, що справа має великий суспільний резонанс.

Доповнення

Катастрофа рейсу MH17 сталася у 2014 році. Згідно з результатами міжнародного розслідування, літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який привезли з росії.

У листопаді 2022 року Окружний суд Гааги визнав винними росіян Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та українця Леоніда Харченка у збиванні літака та вбивстві 298 пасажирів. Їх заочно засудили до довічного ув'язнення.

Слідчі повідомили, що знайшли переконливі докази, що володимир путін особисто схвалив використання російської ракетної системи «Бук» в Україні.

Теги по теме
Россия война Суд Нидерланды MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом