20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти вивезли з Луганщини у Калмикію 300 дітей: їх зомбуватимуть у "кадетському корпусі"
Окупанти вивезли з Луганщини у Калмикію 300 дітей: їх зомбуватимуть у "кадетському корпусі"

Окупанти вивезли з Луганщини у Калмикію 300 дітей: їх зомбуватимуть у "кадетському корпусі"

У липні 2023 року росіяни викрали з тимчасово окупованого Антрацитівського району на Луганщині близько 280 українських дітей. Неповнолітніх вивезли до "казачого кадетського корпусу" у російській республіці Калмикія.

Про черговий воєнний злочин держави-терориста повідомили в українському Центрі Національного Спротиву. За наявною в активістів інформацією, до кінця літа окупанти планують вивезти загалом близько 500 українських дітей. Ба більше, росіяни не лише викрадають маленьких українців, але й зомбують їх агресивною пропагандою, перетворюючи на майбутніх яничар.

Нагадаємо: 30 червня Офіс Генпрокурора України оголосив про перші підозри за викрадення Росією українських дітей із раніше окупованого Херсона. Підозрюваними є три особи: російський політик та двоє колаборантів.

Встановлено, що депутат держдуми федеральних зборів РФ безпосередньо керував процесом депортації та примусового переміщення дітей Херсонщини. Він відповідав за вирішення соціальних питань населення Херсонської області й питань дітей в окупованому Криму.

Президент Росії Володимир Путін визнав факт депортації українських дітей на територію країни-агресорки. Злочин, за який суд у Гаазі видав ордер на його арешт, диктатор спробував виправдати спробою "порятунку" неповнолітніх "із зони конфлікту".

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– також, за інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, із Бердянського району Запорізької області російські загарбники збираються вивезти близько 300 неповнолітніх. Їх перевозять углиб Росії – до Чувашії;

– уповноважена президента України з прав дитини Дар'я Герасимчук повідомила, що депортованих із тимчасово захоплених територій України дітей російські окупанти утримують більш ніж у 70 таборах у Росії. Неповнолітніх постійно перевозять, щоб українська сторона не змогла знайти їх.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

 
Источник материала
Поделиться сюжетом