“Метінвест” безкоштовно виготовить тризуб для монументу “Батьківщина-мати”
“Метінвест” безкоштовно виготовить тризуб для монументу “Батьківщина-мати”

“Метінвест” безкоштовно виготовить тризуб для монументу “Батьківщина-мати”

Група “Метінвест” безкоштовно виготовить та передасть державі сталь для нового герба-тризуба на щиті монумента “Батьківщина-Мати”, який найближчим часом замінить герб радянського союзу.

Про це повідомляє сайт компанії.

Проект реалізує Міністерство культури та інформаційної політики України разом з партнерами та фінансовими донорами, в продовження процесу декомунізації і дерусифікації в Україні.

Монтаж мають завершити до 24 серпня.

- Реклама -.

Розробив проект Український інститут сталевих конструкцій імені В.

Український тризуб на щиті являє собою ідентичну старому гербу об’ємну конструкцію.

Тризуб виготовлять із двох типів металу: нержавіючої сталі “Метінвесту” завтовшки 1,7 мм та сталі закордонного виробництва завтовшки 1,5 мм.

Для створення проекту і ремонтних робіт по тризубу “Метінвест” акумулювала значні ресурси, та залучила спеціалістів з декількох підприємств компанії в Україні.

Безпосередньо прокат сталі для оновленого символу виконали працівники “Запоріжсталі”.

“Ми вважаємо, що один із найголовніших символів незламності українського народу має прикрашати тризуб з високоякісної української сталі – як символ ідентичності українців, яким ми пишаємося.

Спеціально для цього проєкту ми відновили марку сталі, з якої в 1981 році було створено весь монумент, а його було створено зі сталі “Запоріжсталі”, – сказав генеральний директор “Метінвесту” Юрій Риженков.

Источник материала
loader
loader