Обвинувачений у держзраді журналіст Коцаба вперше за рік вийшов на зв'язок у суді
Обвинувачений у держзраді журналіст Коцаба вперше за рік вийшов на зв'язок у суді

Обвинувачений у держзраді журналіст Коцаба вперше за рік вийшов на зв'язок у суді

Руслан Коцаба наполягає на участі у судових засіданнях його адвокатки Тетяни Монтян, яку також звинувачують у держзраді.

Обвинувачений вперше за майже рік свого перебування за кордоном вийшов онлайн на зв'язок під час судового засідання, яке відбулося у Коломиї 14 липня, повідомляє «Суспільне».

Медіа нагадує, що на минулому судовому засіданні, 22 червня, Коцабі призначили державного захисника, оскільки його адвокатка Світлана Новицька подала клопотання, у якому повідомила, що не може брати участь у засіданнях, бо доглядає за хворою матір'ю.

Під час засідання 14 липня Коцаба вийшов на зв'язок із суддями онлайн. Він відмовився від безоплатного адвоката та наполіг на участі в судових засіданнях його захисниці Тетяни Монтян.

«Вона може брати участь онлайн у судовому засіданні як чинний адвокат. Вона перебуває на території України у місті Донецьк, а Донецьк — це Україна», — передає «Суспільне» заяву обвинуваченого.

Медіа зазначає, що адвокатку Тетяна Монтян, зі слів прокурора Олексія Безрукого, теж звинувачують у державній зраді.

Олексій Безрукий повідомляє, що Монтян є підозрюваною за чотирма статтями. Три з них є тотожними з обвинуваченням Коцаби: «це є повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність України, колабораційна діяльність. А те, що вона перебуває в Донецьку, свідчить лише про ґрунтовність підозри».

На прохання обвинуваченого Коцаби, колегія суддів призначила наступне судове засідання на 31 серпня 2023 року, аби в ньому могла взяти участь захисниця Світлана Новицька.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом