Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга
Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга

Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга

Режисер харківського театру “Время-Ч” Жанна Богусевич і актори Дар’я Терновська та Сергій Лістунов виїхали до Санкт-Петербурга.

Як передає Укрінформ, про їхній переїзд пишуть у Фейсбуці обурені харківські актори.

"Ви грали в Харкові, який бомблять, а потім просто поїхали в Росію мистецтво робити, поки всі, з ким ви жили, вчилися, дружили, потерпають від бомбардувань, воюють”, - написала актриса Харківського театру ім. Шевченка Владлена Святаш, допис якої невдовзі Фейсбук обмежив через “мову ворожнечі”.

Актриса Молодого театру Юлія Подпрятова зауважила: "Був у Харкові Театр "Время-Ч", а тепер зʼявився тєатр пІтер… Це справжня зрада. Зрада свого міста, своєї країни і свого глядача”.

Про припинення існування в Харкові "Время-Ч" 21 березня було повідомлено на сторінці театру у Фейсбуці. “Ми припиняємо свою діяльність. Ми були першим недержавним театром, який почав працювати під час війни. І робили все можливе, щоб повернути у ваші серця надію, радість та відчуття мирного життя. Але життя, на жаль, вносить свої корективи, нічого не триває вічно. У тому форматі, в якому його знали всі наші дорогі глядачі, театр припиняє свою роботу. Що буде далі, буде видно”, - ішлося в дописі.

Після цього театр дав останні три вистави.

Його режисер Жанна Богусевич 29 березня отримала грамоту від Харківської обласної військової адміністрації до Міжнародного дня театру “за вагомий внесок у розвиток культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність”.

Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга - Фото 1

Та вже 12 червня у російській мережі “ВКонтакте” вона вітала з днем Росії. Нині сторінки у соцмережах всіх трьох ексхарків'ян наповнені повідомленнями про творчість і зустрічі з російськими діячами.

Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга - Фото 2
Режисер і двоє акторів недержавного театру з Харкова виїхали до Петербурга - Фото 3
Теги по теме
Харьков
Источник материала
loader
loader