ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф
ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

КИЇВ. 20 липня. УНН. Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 січня 2024 року, дію санкцій, спрямованих проти окремих секторів економіки росії, повідомляється у четвер на сайті євроінституції, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 січня 2024 р., дію обмежувальних заходів, спрямованих проти окремих секторів економіки росії", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, ці санкції, які вперше були запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію росії проти України.

"Наразі вони включають широкий спектр секторальних заходів, у тому числі обмеження у сферах торгівлі, фінансів, технологій та товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Вони також передбачають заборону на імпорт і транспортування сирої нафти, що перевозиться морем, і низки нафтопродуктів з росії в ЄС, відключення кількох російських банків від SWIFT, а також призупинення мовної діяльності та дії ліцензій кількох підтримуваних кремлем ЗМІ. Окрім того, було вжито конкретних заходів, покликаних зміцнити здатність ЄС протидіяти обходу санкцій.

Источник материала
loader
loader