Кількість "вагнерівців" у білорусі зараз не становить загрози Україні - речник Держприкордонслужби
Кількість "вагнерівців" у білорусі зараз не становить загрози Україні - речник Держприкордонслужби

Кількість "вагнерівців" у білорусі зараз не становить загрози Україні - речник Держприкордонслужби

КИЇВ. 20 липня. УНН. Ситуація на кордоні з білоруссю залишається контрольованою, фіксація прибуття груп представників пвк на територію білорусі продовжується, але їхня кількість зараз не несе загрози Україні, заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у четвер, пише УНН.

Цитата

"Ситуація по кордону з білоруссю залишається повністю контрольованою. Поряд із нашим кордоном ми не фіксуємо ні переміщення військової техніки, ні особового складу чи-то підрозділів російської армії, чи підрозділів армії білорусі. Звісно, що наша увага і загалом увага України, а також Сил оборони прикута до ситуації з переміщенням російських найманців на території білорусі. Раніше ми не виключали того, що все ж таки ці найманці будуть перекинуті в білорусь, зважаючи на риторику так званої влади білорусі, а також риторику і росії. І зараз ми продовжуємо фіксувати прибуття груп представників ПВК на територію білорусі, але власне вони переміщуються до місця свого розташування під осиповичами, де і розміщуються", - сказав Демченко.

"Зазначу, що їхня кількість не несе зараз загрози Україні. І ми добре розуміємо, що вони можуть бути долучені до навчання підрозділів армії білорусі. В подальшому можуть бути залучені до навчання і підготовки російських підрозділів, які проходять підготовку на території білорусі. Але на даний момент можу також додати, що росія практично вивела свої підрозділи, які проходили до цього навчання на території білорусі й перебували на полігонах", – зазначив речник.

Демченко не назвав точну кількість "вагнерівців", яка прибула до білорусі, адже вони ще продовжують переміщуватися. Водночас табір під осиповичами розрахований на близько 8 тисяч осіб.

"Спочатку ми говорили про те, що кількість "вагнерівців", які вже прибули на територію білорусі, оцінюється в сотнях. Наразі ця кількість дещо більша. Але остаточно скажемо за деякий час. При тому варто розуміти, що вони, як правило, їдуть роззброєні, ми не бачимо якоїсь військової важкої техніки", - додав він.

Источник материала
loader
loader