19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall
Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall

Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall

Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall, які здатні забезпечувати енергією об'єкти критичної та соціальної інфраструктури, навіть під час знеструмлення міст

Про це повідомили у Мінцифрі.

Повідомляють, що принцип роботи Tesla Powerwall схожий на павербанки. Вони заряджаються від електроенергії та можуть забезпечити приміщення енергією упродовж 12-14 годин. Окрім цього, здатні заряджатися від сонячних панелей, що продовжує час роботи на декілька днів.

Минулого року 50 Tesla Powerwall змогли забезпечити доступом до електроенергії деокуповані містечка Київщини, прифронтові міста Донеччини та Миколаївщини. Таким чином працювали дитячі садочки, лікарні, а також було забезпечено мобільний зв'язок.

«Зміцнюємо критичну інфраструктуру - забезпечуємо світлом тих, кому воно найнеобхідніше», - наголосили у Мінцифрі.

Також у відомстві додали, що нові системи Tesla Powerwall Україна отримала безоплатно. Ініціативу Мінцифри підтримали уряд Польщі, Tesla, Direct Relief та Благодійний фонд імені Євгенія Пивоварова.

  • Ілон Маск, окрім станцій супутникового інтернету Starlink, 29 квітня 2022 року передав Україні сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall.
  • 15 червня 2022 року стало відомо, що у Донецькій області запрацювали системи Tesla Powerwall 2, вони забезпечують резервним живленням інтернет-провайдерів.
 
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны