ЗСУ поступово просуваються: у Міноборони розповіли, скільки територій звільнили за тиждень
ЗСУ поступово просуваються: у Міноборони розповіли, скільки територій звільнили за тиждень

ЗСУ поступово просуваються: у Міноборони розповіли, скільки територій звільнили за тиждень

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона також пояснила, чому Міноборони підбиває підсумки через кілька днів, передає 24 Канал.

Скільки територій звільнили від російських загарбників

Маляр наголосила, що інформацію щодо успіху ЗСУ оновлюють за тиждень, тому що ситуація день у день нестабільна, все може змінитися, а війська – не завжди закріплюються відразу. Тому наступного дня може бути геть інша ситуація. Для того, щоб бути максимально коректними, у Міноборони набирають інформацію за кілька днів – тиждень. Тоді Україна може проаналізувати усю ситуацію й побачити більш-менш стабільні зони.

До прикладу Маляр наводить успіхи просування ЗСУ протягом минулого тижня. За її словами, на Бахмутському напрямку звільнили 2 квадратних кілометри, а разом – це вже 37 квадратних кілометрів від початку наступальних дій Сил оборони.

На Півдні минулого тижня звільнили 12 квадратних кілометрів, а за весь час наступу – 204 квадратних кілометри.

Зараз по всіх напрямках – і на Півдні, і на Сході – ми поступово здійснюємо просування вперед. І це не лише Бахмутський напрямок. Але спочатку треба закріпитися, а потім ми зможемо про це все сказати,
– заявила Маляр.

Яка ситуація на фронті: останні новини

  • У Міноборони наголосили, що не варто оцінювати наступ ЗСУ лише за кількістю звільнених територій. Ганна Маляр заявила, що важливе значення мають і втрати, які українські військові завдають Росії.
  • Запеклі та серйозні бої тривають на Сході. Ворог не полишає спроб наступати на Лиманському, Куп'янському та Сватівському напрямку, але ЗСУ мужньо зупиняють спроби ворога штурмувати українські позиції.
  • У ЗСУ наголосили, що ворог посилив обстріли позицій військових. Проте наші Герої закріплюються на досягнутих рубежах та з артилерії б'ють по цілях противника, проводять контрбатарейну боротьбу. Лише протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader