Засідання ВРП можна буде дивитись онлайн — рішення Ради
Засідання ВРП можна буде дивитись онлайн — рішення Ради

Засідання ВРП можна буде дивитись онлайн — рішення Ради

Засідання ВРП можна буде дивитись онлайн — рішення Ради

Стежити за засіданнями можна буде на сайті та ютубі органу.

Усі засідання Вищої ради правосуддя транслюватимуться онлайн на сайті та ютубі органу, повідомив член ВРП Роман Маселко.

«Важливо, що таке рішення було ухвалене не за чиїмось зверненням зовні, а за самостійною ініціативою більшості членів Ради», — наголосив він.

Попередній склад Ради у 2019 році припинив усі трансляції засідань і встановив правило, за якого трансляції були фактично неможливі.

Нова ВРП, за його словами, продемонструвала готовність працювати максимально прозоро і внесла необхідні зміни у Регламент про трансляцію кожного засідання.

На думку Маселка, це рішення позитивно вплине на довіру до самої Ради та на авторитет судової влади загалом.

Судова система – це клани, з якими завжди домовляється влада. І цих домовленостей важко буде уникнути навіть, якщо членів Вищої ради правосуддя обиратимуть онлайн. Що з цим робити в інтерв’ю ZN.UA розповів очільник ВРП Григорій Усик, з яким поспілкувалась Інна Ведернікова.

У той час як світ високо оцінює досягнення України в цифровізації державних і банківських послуг, системі правосуддя цифровізуватися повноцінно досі не вдалося. То брак коштів, то відсутність відповідальності ряду керівників багато років гальмували цей процес. Але російська військова агресія поставила питання руба.

Цього разу мова йде про спільний із Мінцифри проект, який знову фінасуватимуть донори. Питання одне: рятувати стару Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему чи розробляти та впроваджувати нову?

Свою відповідь у статті «Цифровізація правосуддя: більше жодних кроків назад» дають голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов та член Вищої ради правосуддя Роман Маселко.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны