Загибель мобілізованого з інвалідністю на Одещині: стало відомо, хто за цим стоїть
Загибель мобілізованого з інвалідністю на Одещині: стало відомо, хто за цим стоїть

Загибель мобілізованого з інвалідністю на Одещині: стало відомо, хто за цим стоїть

З'явилися нові деталі трагічного скандалу на Одещині. Там загинув 29-річний місцевий Борис, який мав інвалідність, але попри це був мобілізований до війська.

Стало відомо, хто стоїть за мобілізацією загиблого одесита Бориса Глущака — людини з інвалідністю, яку забрали до війська попри численні проблеми зі здоров'ям.

Деталі скандального інциденту розповів громадський активіст Павло Поламарчук на своєму Facebook.

За його словами, згоду на призов загиблого Бориса "за пришвидшеною процедурою" видав новий воєнком в селищі Ширяєво, який є нібито екскерівником 14 колонії Одеси, — капітан Стахов Олександр Анатолійович. Поламарчук каже, що посадовця призначив близько пів року тому скандальний "володар іспанських віл, авто та криптогаманців" Євген Борисов.

Мобілізацією нібито особисто займався майор Гаврилов О.А., начальник мобілізаційного відділу. Він, за словами активіста, має контейнери на Ширяєвському базарі, де зазвичай працював загиблий Борис, тож, найімовірніше, особисто багато років знав чоловіка та його хвороби.

Оформленням документів займалася Драб В.В.

"Аби виконати... план ГШ, і не піти самому воювати, Гаврилов та його посібники, вирішили відправити в ЗСУ хвору людину (хоча свого сина відправив в рейс). Всі в районі знали хто такий Борька і його хвороби, але план дорожче честі офіцера", - наголосив активіст.

Півло Поламарчук додав, що родина загиблого чоловіка дуже бідна. Досі вони не подали жодних заяв щодо інциденту. Водночас сусіди і близькі просто бояться, каже активіст.

Він також розповів, як саме сталося горе з мобілізованим чоловіком. За словами Поламарчука, Борис у супроводі місцевих військових пройшов ВЛК за 2 години. Його визнали придатним до військової служби і одразу відправили до частини.

"Вночі йому стає погано... на ранковому строї стався епілептичний напад, втратив свідомість. Лікарі в частині були не в змозі надати йому кваліфікованої допомоги, а просто ходили і спостерігали. Ввечері стався ще один напад, і лікарі констатували смерть", - повідомив активіст.

Нагадаємо, в соціальних Мережах днями розгорівся скандал через військкома з Южного на Одещині, який став доларовим мільйонером під час війни. У ТЦК міста відреагували на скандал і заявили, що всіх фігурантів відправили на передову.

Источник материала
Поделиться сюжетом