Організатори перевороту в Нігері закрили повітряний простір країни
Організатори перевороту в Нігері закрили повітряний простір країни

Організатори перевороту в Нігері закрили повітряний простір країни

Нігер закрив свій повітряний простір у неділю до подальшого повідомлення, пославшись на загрозу військового втручання із боку західноафриканського регіонального блоку.

“Перед обличчям загрози втручання, яка стає все більш очевидною, повітряний простір Нігеру закрито відсьогодні”, – сказав представник хунти на національному телебаченні в неділю ввечері.

Тисячі прихильників хунти зібралися на стадіон у столиці країни Ніамеї, схвалюючи рішення організаторів перевороту не піддаватися зовнішньому тиску і відмовитися від виконання вимог ECOWAS після захоплення влади 26 липня.

За словами представника хунти, у двох країнах Центральної Африки було проведено попереднє розгортання сил у рамках підготовки до інтервенції до Нігеру, однак не навів подробиць.

- Реклама -.

“Збройні сили Нігеру та всі наші сили оборони та безпеки, за підтримки незмінної підтримки нашого народу, готові захищати цілісність нашої території”, – сказав представник організаторів перевороту.

Раніше речник заявив, що він опублікує заяву в кінці дня.

Понад 100 прихильників хунти цими вихідними влаштували пікет біля авіабази в Ніамеї.

Під час скандування організаторами “Vive Niger” велика частина емоцій була спрямована проти ECOWAS, а також проти колишньої колоніальної держави Франції, яка заявила в суботу, що підтримає регіональні зусилля з подолання перевороту, не уточнюючи, чи включає це військову допомогу.

Переворот, сьомий у Західній та Центральній Африці за останні три роки, стався в одному з найбідніших у світі регіонів – у Сахелі.

При цьому Нігер має важливе значення для США, Європи, Китаю та росії з огляду на поклади урану та нафтові родовища, розташовані в країні, яка досі відігравала ключову роль у війні з ісламістськими бойовиками.

Начальники оборонних відомств Економічного співтовариства західноафриканських держав узгодили можливий військовий план дій, зокрема, коли і де завдати удару, якщо затриманого президента Мохамеда Базума не буде звільнено та поновлено на посаді до встановленого терміну.

Будь-яке військове втручання може бути ускладнене обіцянкою хунт у сусідніх Малі та Буркіна-Фасо виступити на захист Нігеру, якщо це буде необхідно.

Источник материала
loader
loader