20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У РФ оголосили у розшук українську журналістку Янину Соколову
У РФ оголосили у розшук українську журналістку Янину Соколову

У РФ оголосили у розшук українську журналістку Янину Соколову

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук українську журналістку, телеведучу та актрису Янину Соколову. Як повідомив телеграм-канал Astrа, журналістку розшукують за статтею Кримінального кодексу. При цьому не наводяться конкретні подробиці щодо цієї статті.

Зазначається, що ще в серпні 2022 року голова Слідчого комітету Росії, Олександр Бастрикін, дав доручення порушити кримінальну справу стосовно Соколової, за гаданим "русофобським" змістом її висловлювань. Крім того, у березні поточного року вона була включена до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу, як зазначає агентство ТАРС.

Раніше РФ також оголосила у розшук українського бізнесмена Євгена Черняка, який є головою алкогольного холдингу Global Spirits та володіє популярним горілчаним брендом "Хортиця". Йому було пред'явлено звинувачення у фінансуванні "тероризму" (згідно з частиною 1.1 статті 205.1 Кримінального кодексу РФ) та його ім'я було включено до списку терористів та екстремістів.

За даними слідства, з лютого по квітень 2022 року Черняк та інші співучасники перерахували 500 млн рублів військовослужбовцям Збройних сил України та "іншим українським збройним формуванням", а у червні 2023 року вони поставили ЗСУ товари, призначені для ведення бойових дій, на суму більш ніж 90 млн рублів.

Раніше, у 2021 році, Євген Черняк посідав 19-те місце у списку 100 найбагатших українців, за версією українського Forbes, його статки було оцінено у $470 млн. Крім своєї успішної бізнес-діяльності, Черняк також веде популярний ютуб-канал Big Money, який користується широкою аудиторією.

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны