12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загроза повного оточення: окупанти вирішили влаштувати ЗСУ пастку в Авдіївці
Загроза повного оточення: окупанти вирішили влаштувати ЗСУ пастку в Авдіївці

Загроза повного оточення: окупанти вирішили влаштувати ЗСУ пастку в Авдіївці

Ситуація в місті Авдіївка зараз надзвичайно складна. Про це розповів майор МВС, боєць «Легіону Свободи» Максим «Лютий» Морозов в інтерв'ю Василю Голованову.

"Я і мій підрозділ знаходимося в місті Авдіївка. Ситуація тут надзвичайно складна і важка, але, слава Богу, поки контрольована. Ворог весь цей час здійснює спроби штурму Авдіївки, спроби оточення з Півдня і Півночі, намагаючись замкнути її в кільце, тому що залишилася одна дорога, яка веде до міста, і відповідно намагаючись там з півдня перерізати її через Ласточкине і Сєверне, а з Півночі зайти зі Степового, закрити Авдіївку, взяти в повне оточення", — розповів військовослужбовець.

«Лютий» пригадав, що ще на початку повномасштабного вторгнення вони з бійцями 25-ої бригади обговорювали, що не бояться оточення і готові залишатися в місті до кінця.

"За ці уже півтора роки повномасштабної війни оточення не відбулося, і зараз 53 і 110 бригада не менш героїчно, не менш самовіддано обороняють Авдіївку, і всі ці плани ворога вони кожен день множать на нуль", — наголосив Максим Морозов.

Військовий додав, що на Авдіївському напрямку події можуть розвиватися стрімко в тому разі, якщо ворог сконцентрує величезну кількість живої сили техніки в Донецьку і перекине їх сюди, але завдяки іншим підрозділам сил оборони окупантам цього не вдається.

"Бувають моменти, коли вони в Донецьку закумульовують величезну кількість живої сили і техніки, але наші побратими на інших ділянках, там Кремінна, Бахмут чи Вугледар, завдають дошкульних ударів, і вони мусять мусять ділити цю живу силу на всі частини напрямку", — додав офіцер.

Останні новини України:

Росіяни накрили житлові будинки та ліцеї з "Градів", руйнування жахливі.

Також повідомлялось про наслідки нового авіаудару.

Крім того, Politeka.net писала, що боєць ЗСУ розповів, навіщо окупантам Авдіївка.

Источник материала
Поделиться сюжетом