Вкрав катер Держекоінспекції: на Одещині затримали голову райради. Фото
Вкрав катер Держекоінспекції: на Одещині затримали голову райради. Фото

Вкрав катер Держекоінспекції: на Одещині затримали голову райради. Фото

На Одещині правоохоронці затримали голову однієї з райрад, який вкрав катер вартістю більше ніж 2 млн грн. Депутат організував оборудку під приводом збереження катера від російських обстрілів.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. У розписці про отримання держмайна депутат вказав дані іншої людини та скористався чужим паспортом.

У поліції з'ясували, що посадовець дізнався, що в одному з одеських яхт-клубів знаходиться швидкісний катер, який належить Державній екологічній інспекції, та переконав державного інспектора вивезти це майно нібито для захисту від можливих російських обстрілів. Однак катера "сховали" від обстрілів на території рибацького комплексу.

""Дбайливий" чиновник залишив розписку про отримання держмайна на КПП, але вказав у ній дані зовсім іншої людини. Для цього він підшукав втрачений чужий паспорт та скористався ним", – повідомляють у МВС.

Так, своїми діями посадовець завдав Державній екологічній інспекції матеріальної шкоди на суму понад 2 мільйонів 690 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали чиновника та повідомили йому про підозру. За злочин йому може загрожувати позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років разом із конфіскацією майна. Наразі розглядається питання стосовно встановлення запобіжного заходу, відсторонення від посади та можливого арешту майна.

Нагадаємо, що голова Тернопільської облради з партії ВО "Свобода" Михайло Головко, якого запідозрили в отриманні хабаря у великому розмірі, вже повернувся на роботу й назвав звинувачення у свій бік "маразмом". 29 червня за нього внесли 805 тисяч гривень застави та звільнили з-під варти.

Також раніше у мережі з'явилися записи розмов чиновників із бізнесменом-заявником, які є доказом вимагання великого хабаря.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом