У Раді вимагають пояснень від ЦВК через Буглака: він виїхав за кордон, але отримує зарплату
У Раді вимагають пояснень від ЦВК через Буглака: він виїхав за кордон, але отримує зарплату

У Раді вимагають пояснень від ЦВК через Буглака: він виїхав за кордон, але отримує зарплату

Журналісти програми "Схеми" видання "Радіо Свобода" опублікували розслідування про Юрія Буглака, що до 24 лютого 2022 року виїхав у Флориду в Сполучених Штатах, проте продовжує отримувати українську зарплату як держслужбовець. У Верховній Раді вимагають пояснень щодо цього від ЦВК.

Буглака невдовзі можуть звільнити

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк констатувала 11 серпня, що на найближчому засіданні Комітету державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заслухають голову Центральної виборчої комісії Олега Діденка через ситуацію навколо Буглака.

Член ЦВК Юрій Буглак, нардеп VIII скликання від "Блоку Петра Порошенка", за інформацією ЗМІ, виїхав за кордон та живе у США, продовжуючи отримувати зарплату з українського бюджету. Сподіваємося на присутність голови ЦВК та на вичерпні відповіді на питання членів нашого комітету.

Окрім того, Шуляк запросила на це засідання колег-членів парламентської фракції "Європейська Солідарність", що є наступницею БПП, поставити Діденку запитання щодо Юрія Буглака.

Зазначимо, що, за розрахунками розслідувачів, Буглаку нарахували після його виїзду за кордон близько 1,5 мільйона гривень.

Скандали за участі нардепів

  • Нещодавно виключили з фракції "Слуга народу" Богдана Торохтія, після журналістського розслідування про те, що він під час повномасштабної війни їздив відпочивати за кордон до дружини. Складати мандат нардеп відмовився.
  • Також доля очікувала на Анатолія Гунька, якого зловили на хабарі. Наразі ведеться досудове розслідування за його справою. Правоохоронці запевняють, що за немалу суму він обіцяв одному з підприємців "розв'язати земельне питання".
  • Окрім того, 9 серпня Верховна Рада позбавила мандатаАндрія Холодова від "Слуг народу", який уже пів року живе за кордоном. Підтримали це рішення 308 народних обранців.
Теги по теме
Верховная Рада ЦИК
Источник материала
Поделиться сюжетом