Українські рятувальники розчистили русло річки, яка затопила велику частину Словенії
Українські рятувальники розчистили русло річки, яка затопила велику частину Словенії

Українські рятувальники розчистили русло річки, яка затопила велику частину Словенії

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Українські рятувальники, які проводять відновлювальні роботи після повені у Словенії, розчисти і укріпили русло річки Савінья, і продовжують роботи по зміні русла, повідомляє УНН з посиланням на ДСНС.

Деталі

Від початку відновлювальних робіт рятувальники зведеного загону ДСНС, що працює у Словенії, розчистили і розширили 410 м русла річки Савінья, облаштували 60 м дамби та укріпили 120 м берега.

Рятувальники перевезли великогабаритну військову інженерну техніку до району проведення аварійно-відновлювальних робіт. Окрім цього, надавали допомогу місцевим жителям по демонтажу зруйнованого будинку, який знаходиться в руслі річки Савінья.

Також сьогодні українські рятувальники зустрілися з міністеркою закордонних справ Республіки Словенія Танею Файон та Надзвичайним і повноважним послом України в республіці Словенія Андрієм Тараном.

"Країна, якій самій дуже важко, знайшла можливість прийти на допомогу, за що Словенія Україні дуже вдячна", - зазначила пані міністерка.

Орієнтовно за два дні вони мають змінити тут напрямок русла річки. Після чого, будуть займатися берегоукріпленням зі сторони населеного пункту, де є житлові будинки.

Нагадаємо

Сильні дощі в середині липня у Словенії спровокували підтоплення.

12 серпня вів сотні українських рятувальників та майже 20 одиниць спеціалізованої техніки вирушили до Словенії, яка потерпає від повені.

Для українських рятувальників визначені головні завдання — це облаштування дамби для берегоукріплення, розширення та зміна русла річки, водовідведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділить Словенії 400 млн євро на ліквідування наслідків найбільшої за 30 років повені

Теги по теме
Украина ГСЧС помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны