Депутат Київської міськради задекларував ₴8,4 мільйона «у подарунок» - НАЗК
Депутат Київської міськради задекларував ₴8,4 мільйона «у подарунок» - НАЗК

Депутат Київської міськради задекларував ₴8,4 мільйона «у подарунок» - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції в ході моніторингу способу життя депутата Київської міської ради виявило ознаки незаконного збагачення на суму майже 8,5 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАЗК.

Так, згідно з декларацією депутата за 2020 рік, згадану суму він отримав у подарунок від матері.

НАЗК з’ясувало, що розмір доходів жінки за останні 22 роки не дозволяв накопичити кошти для здійснення такого подарунку. У відповідь на запит агентства вона пояснила, що подарована сума залишилася у спадок від її покійного чоловіка (батька депутата), а джерелом походження коштів є доходи від його підприємницької діяльності.

До своїх пояснень жінка додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 тисяч доларів (еквівалент 8 480 380 грн).

НАЗК отримало нотаріально завірену довідку, де зазначено, що єдиним спадкоємцем є дружина померлого, яка успадкувала об’єкти нерухомого майна свого чоловіка, однак відомості про успадкування грошових коштів відсутні. Крім того, у померлого виявилася заборгованість за єдиним внеском для ФОПів на суму 35,5 тисячі грн.

"Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові", – зауважили в агентстві.

НАЗК направило матеріали до Національного антикорупційного бюро України для вирішення питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення депутата міськради до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало 135 моніторингів способу життя військкомів.

Теги по теме
Киев Деньги НАПК
Источник материала
loader
loader