19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2023 року

Зернова угода та державний контроль за швидкістю інтернету.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера», «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Команда телеканалу «Рада» цієї доби працювала у нацмарафоні дванадцять годин. Протягом перших чотирьох годин транслювали засідання Верховної ради України.

Із політичним оглядачем Олексієм Буряченком говорили про ймовірний обстріл росіянами турецького корабля. Він сказав, що якби росіяни ризикнули обстріляти корабель, то турецька авіація одразу відреагувала би. Фактично інформація, яку поширили російські медіа, — це намагання росіян показати, що вони досі головні у Чорному морі. Обстріл корабля ніхто, крім росіян, не підтвердив.

Про ситуацію на передовій говорили з військовим оглядачем Петром Черником. Він сказав. що наразі українці програють росіянам у кількості, проте виграють у якості ведення бойових дій.

Атаку росіян на пам’ятки культури Україні обговорили з народним депутатом Тарасом Батенком («За майбутнє»). На його думку, ніхто не очікував, що росіяни настільки сильно нищитимуть українську культуру та Україну загалом. Також нардеп коментував роботу ЮНЕСКО. Зокрема, сказав, що організація лише фіксує руйнування, проте не має механізму збереження культурних пам’яток.

Із політичним коментатором Георгієм Біркадзе говорили про відновлення зернової угоди та участь у цьому української влади. Гість постійно нагадував, що влада робить усе, що необхідно.

Із керівником сайту Work.ua Артуром Міхно у гостьовій студії «1+1» говорили про рішення відмовитися від співпраці з компаніями, які продовжують роботу в Росії. Він розповів, що ця ідея виникла ще на початку повномасштабного вторгнення, проте, зважаючи на швидкість прийняття рішень у великих корпораціях, їм дали один рік перехідного періоду. 

Народний депутат Сергій Штепа («Слуга народу») цього дня знову розповідав про запровадження контролю держави за швидкістю інтернету.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про збір на 10 тисяч дронів-камікадзе говорили зі співзасновником Монобанку Олегом Гороховським. Він сказа, що збір може бути закритий за тиждень. 

Источник материала
Поделиться сюжетом