100 000 доларів щомісяця від ухилянтів: на Миколаївщині директор психлікарні організував схему
100 000 доларів щомісяця від ухилянтів: на Миколаївщині директор психлікарні організував схему

100 000 доларів щомісяця від ухилянтів: на Миколаївщині директор психлікарні організував схему

У Миколаївській області директор медзакладу та інші лікарі заробили чималу суму на ухилянтах. Про це мовиться у звіті Державного бюро розслідувань.

Подробиці корупційної схеми

Лікарі з психлікарні виготовляли липові довідки про непридатність до військової служби. Вони вигадували психічні хвороби. Ухилянти платили їм по 1 500 доларів, щоб мати підстави для зняття з військового обліку в районних ТЦК. Щомісяця працівники медзакладу оформлювали підроблені документи на суму в понад 100 000 доларів.

Цей "бізнес" організував директор медичного закладу, залучивши до оборудки підлеглих лікарів, які виготовляли необхідні довідки, та правоохоронця, який і займався підбором клієнтів,
– зазначається у повідомлення.

Співробітники ДБР викрили цю масштабну схему. Вони затримали правоохоронця, коли той передав клієнту фейкову медичну довідку та взяв за це хабар. Також були проведені обшуки на роботі та в оселях фігурантів. Наразі встановлюються інші учасники схеми та вирішується питання щодо повідомлення директору медзакладу про підозру. Він може сісти максимум на 10 років з конфіскацією майна.

Кадрі з місця затримання / Фото Державного бюро розслідувань

Інші новини про допомогу ухилянтам

  • Нагадаємо, колишнього одеського військкома Євгена Борисова відправили під варту з можливістю вийти під заставу. За даними слідства, під час дії воєнного стану та мобілізації він за хабарі видавав вказівки підлеглим, кого з військовозобов'язаних не треба призивати.
  • Раніше на Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях співробітники поліції затримали працівників ТЦК та СП. Вони організували схеми ухилення від призову та брали з клієнтів від 9 000 гривень до 15 000 доларів.
Теги по теме
Коррупция ГБР
Источник материала
loader
loader