19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головні новини за 16 серпня: чи зможе Україна пережити зиму, доки зростає ціна комуналки, а титушок випускають на волю
Головні новини за 16 серпня: чи зможе Україна пережити зиму, доки зростає ціна комуналки, а титушок випускають на волю

Головні новини за 16 серпня: чи зможе Україна пережити зиму, доки зростає ціна комуналки, а титушок випускають на волю

Чи зможе Україна пережити зиму: який прогноз щодо нафти та газу

Останніми днями на світовому ринку ціни на чорне золото та газ стрімко збільшились.

У зв'язку з цим у багатьох виникло низка питань, що стосуються опалювального сезону. За словами Дмитра Леушкіна - представника АЗС "Прайм", неприємне зростання цін пов'язане з рішучими намірами Саудівської Аравії закріпити своє лідерство на ринку у цій галузі.

Саме Саудівська Аравія завила, що ціна має бути 90 доларів за барель, інакше буде скорочення видобутку. Саме з цього моменту і почалося стрімке підвищення цін, тому, ймовірно, цього місяця ціна на нафту досягне максимальної позначки. Для нашої країни таке подорожчання не є безпечним, адже нафтопродукти імпортуються з-за кордону.

Подорожчання газу

В Україні зросла ціна на комуналку, навіть попри світ: як це сталося

Повномасштабна війна в Україні триває вже півтора роки — доходи громадян падають, залишаються на місці або якимось дивом зростають.

Але ситуація продовжує залишатися критичною, а водночас зростають ціни на комунальні послуги. З липня 2022 року до липня 2023 — вартість зросла на 14,7%. Про це повідомляє Держстат України.

Звичайно, найбільш неприємним було підвищення ціни на електроенергії вдвічі. Після цього українцям уже хотіли і воду підняти, але влада виступила проти цього категорично. Але цей процес, як повідомляють експерти, на нас все одно чекає.

Оплата комуналки, кадр з відео

Тепер повістка знайде вас удома: хочуть дозволити видавати двірникам та головам ОСББ

В Україні продовжується дія військового стану, а також загальна мобілізація. З'явилася інформація, що у державі хочуть змінити правила вручення повісток.

Завдяки планованим змінам список уповноважених ліків, які можуть вручати ці документи, може отримати розширення. Ця інформація міститься у новому проекті закону, який передбачає зміну до ст. 38 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу".

Про це стало відомо завдяки інформації від спільноти юристів та правозахисників "Ти ж юрист" у мережі Telegram.

Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube

Київських тітушок, які вбили добровольця Щербину, випустили на волю: "Купили суд та прокуратуру"

Ще восени 2022 року 21 жовтня три відморозки, пов'язані з московським криміналом, під'їхали до українського добровольця Олексія Щербина у двір і напали - три на одного. У ході сутички, яка сталася на тлі дорожнього конфлікту, вони використовували зброю та стріляли на поразку.

Проте вже у серпні поточного року цих трьох "титушок" випустили на волю. Громадськість на цю новину відреагувала дуже жорстко.

Про це пишуть у соціальних мережах українські військові, громадські діячі та волонтери.

Вбивці Олексія Щербини, скріншот: YouTube

Блогерка із Закарпаття, яка хотіла розділити Україну, втекла за кордон і нарікає на владу: "Хочуть забрати нашу історію"

Скандальна блогерка, яка вже раніше закликала відокремити Закарпаття від України, за що отримала підозру від СБУ, явно не збирається вибачатися, а навпаки, продовжує відстоювати свою точку зору.

Злякавшись силовиків, дівчина переїхала до Чехії, і вже звідти розповідає "нову історію" про те, що на Закарпатті проживають русини, які дуже далекі від українців, і про те, що їхні права постійно гноблять українську владу.

Відповідне відео вона опублікувала на своїй сторінці у Тікток.

Дівчина, проводячи ефіри в соцмережі з-за кордону, продовжує закликати до відділення регіону Закарпаття від України.

Українка із Закарпаття. Фото скріншот з TikTok

Источник материала
Поделиться сюжетом