Щедрі мама або тато: депутат із Києва отримав 8,5 мільйона "в подарунок"
Щедрі мама або тато: депутат із Києва отримав 8,5 мільйона "в подарунок"

Щедрі мама або тато: депутат із Києва отримав 8,5 мільйона "в подарунок"

Цікаво, що депутат у своїй декларації за 2020 рік зазначив, що це подарунок від мами. Щоправда, як з’ясувало НАЗК, розмір її доходів за останні 22 роки не дозволяв накопичити суму для такого щедрого подарунка.

Гроші начебто не мамині, а татові

Сама ж жінка переконує, що така сума їй начебто дісталася у спадок від покійного чоловіка. Той, за її словами, заробив усе, займаючись підприємництвом. До своїх пояснень вона додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 тисяч доларів (це майже 8,48 мільйона гривень).

Успадкувала не гроші, а борги

Однак у нотаріально завіреній довідці про дружину як єдиного спадкоємця, що отримало НАЗК, про жодні гроші не мовиться. Натомість там указано про успадкування об’єктів нерухомості. Ба більше, померлий чоловік також заборгував за єдиним внеском для ФОПів 35,5 тисяч гривень.

Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові,
– підкреслюють у НАЗК.

Що далі

Наразі НАЗК відправило матеріали до НАБУ щодо відкриття справи за ознаками кримінального правопорушення. Крім того, Бюро має надати "зелене світло" щодо досудового розслідування. За його висновками депутата можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Останні скандали за участю депутатів

  • Нещодавно виключили з фракції "Слуга народу" Богдана Торохтія, після журналістського розслідування про те, що він під час повномасштабної війни їздив відпочивати за кордон до дружини. Складати мандат нардеп відмовився.
  • Така ж доля спіткала й Анатолія Гунька, якого зловили на хабарі. Наразі ведеться досудове розслідування за його справою. Правоохоронці запевняють, що за немалу суму він обіцяв одному з підприємців "розв'язати земельне питання".
  • 9 серпня Верховна Рада позбавила мандатаАндрія Холодова від "Слуги народу", який уже пів року живе за кордоном. Підтримали це рішення 308 народних обранців.
  • Крім того, позбавили депутатських повноважень і Юрія Арістова. Розслідувачі встановили, що він відпочивав на Мальдівах. Його помітили у готелі, де один номер коштує щонайменше 100 тисяч гривень за добу.
  • Ще один скандал стався вже з сином нардепки від "Слуги народу" – 22-річним Дмитром Копанчуком. Він є депутатом Рудківської міської ради. Журналісти з'ясували, що чоловік після повномасштабного вторгнення виїхав з України та не повернувся. Невдовзі після розголосу Копанчук сам відмовився від мандату.
Теги по теме
Деньги Коррупция НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом