Литва встановлює фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю
Литва встановлює фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю

Литва встановлює фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю

В разі потреби ці інженерні споруди будуть оперативно використані для зупинки ворога. Загалом Литва матиме 19 парків, у яких зберігатимуть засоби контрмобільності та фортифікаційні засоби.

На литовському пункті пропуску Шумскас, що межує з Білоруссю вже встановили фортифікаційні споруди. Про це у п’ятницю, 18 серпня, повідомив депутат парламентського комітету нацбезпеки та оборони Лаурінас Кащюнас у .

“Процес йде. Після того, як були закриті КПП, поруч з’явилися перші фортифікаційні укріплення. До вашої уваги – закритий КПП Шумскас”, – написав Кащюнас, опублікувавши відповідні фото.

За його словами, ідея встановлення фортифікаційних укріплень та засобів контрмобільності з’явилася ще минулого року. У рамках реалізації цієї ідеї Литва матиме 19 парків, у яких зберігатимуть засоби контрмобільності та фортифікаційні засоби.

Кащюнас додає, що в разі потреби ці інженерні споруди будуть оперативно використані для зупинки ворога. Перший такий парк з’явиться восени 2023 року, а реалізація всього проєкту займе рік.

 

 

Нагадаємо, кількома днями раніше влада Литви заявила, що тимчасово закриває два контрольно-пропускні пункти на кордоні з Білоруссю через прибуття на білоруську територію бойовиків так званої ПВК Вагнер.

Як повідомлялося, Литва заявила, що спецслужби Білорусі намагаються вербувати литовців.



Теги по теме
Беларусь граница Литва
Источник материала
loader
loader