20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд Москви заочно заарештував українського бізнесмена Євгена Черняка
Суд Москви заочно заарештував українського бізнесмена Євгена Черняка

Суд Москви заочно заарештував українського бізнесмена Євгена Черняка

Суд у Москві заочно заарештував засновника холдингу Global Spirits (бренди «Хортиця», «Мороша», «Первак») українського бізнесмена Євгена Черняка. Його звинуватили у справі про «фінансування тероризму» через допомогу українській армії. Про це пише російське державне інформагентство ТАСС.

Слідчий комітет Росії оголосив Черняка у розшук 3 липня. У Москві нібито затримали двох його довірених осіб. Російські слідчі вважають, що Черняк переводив на ЗСУ гроші, які заробив у Росії.

За даними російського видання "КоммерсантЪ", у 2021 році «Хортиця» була лідером російського горілчаного ринку. Після нападу Росії на Україну у Global Spirits заявили, що відкликали ліцензію на виробництво алкогольної продукції на російському та білоруському ринках. У компанії тоді зазначили, що постачання продукції до Росії припинили 2014 року. 

У травні 2022-го російські ЗМІ повідомили, що алкогольні заводи, які випускали горілку «Хортиця», «Мороша», «Первак» із портфеля холдингу Global Spirits, змінили власника в РФ. Global Spirits використання брендів холдингу на території Росії компанія вважає неправомірним і оскаржувала це в суді Кіпру.

Євген Черняк знаходиться за межами України. На початку війни він з сином Олександром займався організацією гуманітарної допомоги з Польщі, Австрії та Чехії.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны