2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шансів майже не було: в Інституті серця пацієнт з рідкісною групою крові дочекався донорського органа
Шансів майже не було: в Інституті серця пацієнт з рідкісною групою крові дочекався донорського органа

Шансів майже не було: в Інституті серця пацієнт з рідкісною групою крові дочекався донорського органа

Пацієнта, що знаходився у важкому стані і життя якого згасало на очах,  майже в останню мить врятували в Інституті серця.

44-річний Олександр, що мав дуже рідкісну групу крові, таки дочекався донорського органу, який підходив йому за всіма параметрами.

Цю історію в Інституті серця назвали справжнім дивом. І ще раз наголосили, ніколи не варто втрачати надію і опускати руки.

Олександр родом із Івано-Франківщини, у нього прекрасна дружина і двоє чудових діток. Жили дружно, займалися своїми улюбленими справами, будували плани.

Раптово, у 2021 році, у чоловіка стався обширний інфаркт міокарда. І життя розбилося на друзки. Хоч після лікування і став на ноги, та хворе серце відмовлялося працювати.

Стан стрімко погіршувався, попри консервативне лікування, раз по раз чоловік опинявся в реанімації Івано-Франківської міської лікарні.

Там уже прямо говорили, всі варіанти лікування вичерпані, врятувати Олександра може лише пересадка серця.

Так пацієнт потрапив в Інститут серця, щоб тут очікувати донорський орган.

Лікарі проводили всі необхідні заходи, щоб Олександр його дочекався. Хоча знали, на це важко сподіватися – у пацієнта рідкісна IV група крові.

Але диво таки трапилося! 3 липня команда знаних і авторитетних хірургів під керівництвом Бориса Тодурова виконала своєму “рідкісному” пацієнту трансплантацію серця від посмертного донора.

Минуло небагато часу з того дня. Лікарі не пізнали Олександра, що прихав на контрольний огляд. Оце він на фото з кардіологом Софією Чайковською.

Чоловік живе тепер на повну! Готується вести доньку у перший клас, щонеділі ходить із сімʼєю до церкви і дякує Богу за шанс, який отримав.

Лікарі безмежно щасливі, що змогли врятувати Олександра і ще раз наголошують – в житті немає нічого неможливого.

А ще віддають велику шану сімʼям посмертних донорів, які погоджуються на забір органів, і цим рятують життя багатьох важкохворих людей.

Джерело і фото:

Источник материала
Поделиться сюжетом