НАЗК запустить портал, де люди зможуть повідомити про корупцію, яку вони викрили
НАЗК запустить портал, де люди зможуть повідомити про корупцію, яку вони викрили

НАЗК запустить портал, де люди зможуть повідомити про корупцію, яку вони викрили

Національне агентство з питань запобігання корупції на початку вересня планує запустити портал, на якому люди зможуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося викрити. Про це в ефірі телефоні заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

"У вересні, сподіваємось, у перших числах, Національне агентство запустить портал викривачів", – сказав він.

Це спеціальний ресурс, який забезпечить анонімне надіслання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх компаніях, які будуть потрапляти або її керівникам або уповноваженим із запобігання корупції, а також НАБУ, ДБР, НАЗК, Нацполіції, пояснив Новіков.

Голова НАЗК запевняє, що портал буде "найсучаснішим у світі", оскільки враховує рекомендації ЄС і досвід інших країн щодо побудови взаємодії з викривачами.

"Дуже важливою є культура викривання, тому що без відповідальних громадян, якими є викривачі, ми не побудуємо нульову толерантність до корупції", – сказав Новіков.

Він додав, що анонімні викривачі матимуть можливість отримати 10% від предмета корупційного правопорушення після рішення суду (винагорода обмежена законом у 10% від предмета провадження, але не може бути більш як 14 млн грн, – ред.).

  • 13 липня 2023 року секретар РНБО Данілов закликав західних союзників надати інформацію про українських корупціонерів, які ховають гроші на банківських рахунках країн-членів НАТО.
  • 26 липня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав депутатів підтримати законопроєкт про відновлення електронного декларування в Україні.

Теги по теме
Коррупция
Источник материала
loader
loader