Міноборони назвало кількість звільненої території під Бахмутом
Міноборони назвало кількість звільненої території під Бахмутом

Міноборони назвало кількість звільненої території під Бахмутом

На Бахмутському напрямку ЗСУ вже звільнили 43 квадратних кілометри української землі. Відчутне просування по південному флангу довкола Бахмута. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«По південному флангу довкола Бахмута наші війська просуваються. Станом на зараз звільнено ще три квадратні кілометри. І загалом ми можемо говорити про звільнення 43 кв. км нашої землі на цьому напрямку», – сказала Маляр.

На північному боці Бахмута, за її словами, ворог намагається вибити ЗСУ з їх позицій, оскільки оборонці зайняли там панівні висоти і добре дошкуляють росіянам.

«Фактично ворог там у пастці. Росіяни не можуть вийти з Бахмута і не можуть повноцінно просуватися там», – зауважила заступниця міністра оборони.

Вона також розповіла, що ворог намагається оточити Авдіївку, але оборонці не дають змоги йому це зробити.

Що стосується ще однієї гарячої точки – Мар'їнки, то ворог, за словами Маляр, фактично знищив усю інфраструктуру і житлові будинки там, але не може взяти місто під контроль.

Триває 544-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 21 серпня.

Протягом минулої доби ворог завдав 29 авіаційних ударів і здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader