День Незалежності України: які заходи проходитимуть у Європі та США
День Незалежності України: які заходи проходитимуть у Європі та США

День Незалежності України: які заходи проходитимуть у Європі та США

День Незалежності України: які заходи проходитимуть у Європі та США

Мінкульт закликав українців утворити живі ланцюги єдності  на центральні вулиці міст за межами України на День Незалежності.

Україна 24 серпня відзначатиме 32-у річницю відновлення незалежності. ZN.UA підготувало список святкових заходів, які проходитимуть на День Незалежності України у країнах Європи та США.

Німеччина

Київський симфонічний оркестр під керівництвом диригента Романа Реваковича зіграє концерт до Дня Незалежності 22 серпня у  місті Айнбек. Програма концерту поєднує твори двох світових композиторів — Вольфганга Амадея Моцарта та Валентина Сильверстова — на знак солідарності та взаємопідтримки Європи та України.

У німецькому місті Кельн на площі Heumarkt очікується політична демонстрація та концерт до Дня Незалежності.

У Потсдамі 24 серпня пройде святковий концерт Brandenburger Tor Potsdam. 

Музичні локації о 16 годині:

  • Rathaus Potsdam Duo Aybo - музично-комічно-танцювальне дуо з міста Києва Уляна Лузан  та Ангеліна Костюченко.
  • Am Neuen Palais Хор громади міста Kleinmachnow, зібраний з різних куточків України.
  • Ringerkolonnade (Haltestelle Alter Markt/Landtag) «Лабораторія автентичного українського співу» - музично-театралізований хор.
  • Platz der Einheit Improtheater Potsdam e.V. - німецьке шоу імпровізації у Потсдамі. 

 Демонстрація #UkrainianIndependenceDay відбудеться 24 серпня о 18:00 біля Бранденбурзьких воріт. 

23 серпня о 20:00 у культурному центрі “Бротфабрік” покажуть фільм “Стоп Земля". 24 серпня о 20:00 та 26 серпня о 23:00  у Берліні покажуть новий український фільм “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

24 серпня у святковому залі ратуші в Шарлотенбурзі відбудеться концерт класичної музики “Звуки рідного краю” від струнного ансамблю Solo Semble..

Польща

24 серпня на площі Замкова у Варшаві о 18:30 вручатимуть премію „Stand With Ukraine Awards” – нагороди полякам, які підтримують Україну під час війни. На сцені виступлять український гурт Go_A та  колектив ZAZULA.

Іспанія

У Барселоні 24 серпня відбудеться концерт, благодійний ярмарок, вироби народних умільців, майстер-класи, телеміст з Майданом Незалежності у Києві. Місце: Чарівні Фонтани Монтжуїк, біля пл.Іспанії. Час: 17:00 – 22:00.

Також буде проводитися благодійний аукціон, лот: прапор України з підписом Головнокомандувача ЗСУ – Валерія Залужного.

Заходи до Дня Незалежності в місті Валенсія:

  • 23 серпня 08:00 забіг під прапорами, старт/фініш Ciudad de las Artes y las Ciencias;
  • 24 серпня інформаційна хода на підтримку України до Дня Незалежності, збір о 19:30 Mercado Central;
  • мітинг до Дня Незалежності України о 20:30 Plaza de la Virgen.

Італія

До 10 вересня 2023 року на сцені на подвір'ї замку Сфорца в Мілані, щовечора відбуватимуться заходи в рамках ініціативи Milano è Viva . 24 серпня 2023 року сцена засяє кольорами українського прапора. Концерт Musica Scolpita nella Pietra організовує асоціація Ucraina Più - Milano APS, за підтримки Comune di Milano, Посольство України в Італії.

Виконавці:

  • Надія Карпова – сопрано;
  • Віталій Ковальчук – тенор;
  • П'єрфіліппо Ньєро – тенор;
  • Ганна Табакар - сопрано;
  • Ютака Табата - фортепіано.

У Римі пройде урочиста хода у вишиванках 24 серпня 2023 року, о 18.00, збір на початку вулиці Імператорських Форумів (з боку площі Венеції).

День Незалежності України відзначатимуть в Неаполі на piazza Plebiscito.

У Турині святкові заходи пройдуть на площі Квстелло 24 серпня о 18:30.
Концерт за участі українських виконавців і представників інших громад,  ярмарок українських майстрів і майстер-класи.

Програма заходу в Тревізо:
18:30 - Молебень за адресою: via San Nicolò, 46. 
19:00 - Живий ланцюг єдності біля церкви San Nicolò.
19:30 - Хода містом.
20:00 - Концертна програма біля бастіону на стінах міста.

24 серпня у Болонії пройде Ланцюг єдності. Зустріч на початку вулиці Indipendenza o 18.30.

США

У Філадельфії проходитиме концерт 24 серпня з нагоди  святкування 32-ї річниці відновлення незалежності України. Український прапор підіймуть  над мерією. Організатори закликають одягнути вишиванку, або одяг в синьо-жовтих кольорах. Розташування заходу: City Hall - Philadelphia.

У Мангеттені 24 серпня пройде культурний захід “Ukrainian Independence Boat in Manhattan". На ньому виступатимуть українські та іноземні виконавці. 

Виставка ілюстрацій «500 дні війни»  української арт-групи VMIU пройде в Нью-Йорку 24 серпня. Адреса: 123 Coffey Street, Brooklyn, New York, USA, 11231.

У Бостоні 24 серпня відзначатимуть 32-ї річницю Незалежності України. Організатори радять одягати вишиванки та українську атрибутику. 24 серпня о 12:00 пройде щорічний традиційний пікнік присвячений Дню Незалежності України. Розташування: Boston City Hall Plaza.

Велика Британії

У Йоркширі пройде захід до Дня Незалежності, який включатиме: традиційну живу музику, страви української кухні, майстер-класи та розваги для будь-якого віку. Організатори закликають одягнутися в улюблене українське вбрання. Місце: Hull Minster, HU1 1RR. Час: 13:00-18:00.

У Бірмінгемі пройде  флешмоб - «живий тризуб». Захід відбудеться  о 17.30 на площу Століття. Після нього пройде мітинг на підтримку України.

В Уельсі на площі Свонзі 24 серпня пройде конценрт. У програмі: українська музика, співи та танці: крафт та інші заходи для дітей.

Данія

Святкові заходи у Копенгагені 24 серпня:

  • 17.30-18.00 - Збір на площі біля данського парламенту. Виступи данських політиків;
  • 18.00-19.00 - Мирна хода єдності до Дня Незалежності через місто до Української Греко-Католицької Церкви;
  • 19.00-19.30 - служба в храмі Української Греко-Католицької церкви.
  • 19.30-20.15 - концерт до Дня Незалежності України в приміщенні храму за участі українських виконавців.

24 серпня о 18:00 відбудеться відкриття нової виставки “Brave to witness: українські щоденники війни”. Адреса: Gammel Dok, Strandgade 27B, 1401 Копенгаген. Виставка працюватиме до 1 жовтня 2023 року.

Бельгія

Увечері 24 серпня  у Брюсселі на святковому заході буде ярмарок українських сувенірів, сучасна українська музика, фотозона, багато українських страв. Під час заходу проведуть лотерею, а всі вилучені кошти підуть на закупівлю дронів для українських військових.

Українська ярмарка відбудеться 27 серпня в самому серці Бельгії. Час: 14:00 - 18:00. Місце: Noorderlaan 7, 1731 Zellik (Asse)

Чехія

У Празі 27 серпня пройде благодійний концерт з 14:00 до 22:00. Адреса проведення заходу: Výstaviště, Praha 7.

Організатори створять кілька секторів: територія рукоділля — воркшопи з різних видів творчості;  ярмарок з виробами українських майстринь та майстрів; зона знайомства з організаціями, які допомагають українцям з візою тимчасового захисту. 

У столиці Чехії також низку подій, зокрема молитву за Україну, мир і перемогу та панахида по воїнам-героям та Ланцюг Незалежності та Єдності України. Початок о о 16:00 на Staroměstské náměstí

ZN.UA підготувало список місць, які можна відвідати на День Незалежності України в різних містах.

Источник материала
Поделиться сюжетом