Несподівана тенденція: в Мін'юсті назвали найпопулярніші імена 2023 року. Список
Несподівана тенденція: в Мін'юсті назвали найпопулярніші імена 2023 року. Список

Несподівана тенденція: в Мін'юсті назвали найпопулярніші імена 2023 року. Список

В Мін'юсті України назвали найпопулярніші імена 2023 року. Варто зазначити, що тенденція щодо вибору імен для маленьких українців дивує.

Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook. Там нагадали, що ім’я дитини визначається за згодою батьків новонародженого.

"Це визначено статтею 146 Сімейного кодексу України. Якщо ж мати дитини не перебуває у шлюбі й при цьому відсутнє добровільне визнання батьківства – ім'я для малечі визначається її матір’ю.Дитині може бути дано не більше імен, якщо інше не випливає зі звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько. Спір між батьками щодо імені дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом", – зазначили у Мін'юсті.

Отож, малюків у І півріччі 2023 року при державній реєстрації народження називали так: Анастасія, Вікторія, Дарина, Єва, Злата, Катерина, Мирослава, Марія, Софія, Соломія; Андрій, Богдан, Володимир, Василь, Данило, Іван, Матвій, Микола, Олександр, Ярослав. 

Як бачимо, українці почали надавати перевагу прадавнім іменам виключно українського походження.

Як повідомляв OBOZREVATEL,в Україні одними з найпопулярніших імен для дітейу першому півріччі 2021 року стали Анна, Софія, Артем, Олександр. Деякі батьки вирішили навпаки – вибрати нестандартні імена для своїх чад.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом