20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
240 тисяч школярів Києва будуть навчатись офлайн
240 тисяч школярів Києва будуть навчатись офлайн

240 тисяч школярів Києва будуть навчатись офлайн

Батьки 240 тисяч киян шкільного віку погодились на навчання своїх дітей офлайн із першого вересня у школах столиці. 

Як повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, цей показник перевищує в 2,5 рази попередній. За його словами, це говорить про довіру до міської влади.

До слова, КМДА приділила особливу увагу ремонтам та модернізації бомбосховищ, щоб привести їх у належний стан та збільшити кількість місць. Станом на зараз, 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких налічується 190 тисяч місць. В міській адміністрації пояснюють, в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. 

Київрада виділила 550 мільйонів гривень на облаштування укриттів у закладах освіти, ще 61 мільйон гривень направлено на будівництво нових укриттів.  Наразі 85% бомбосховищ повністю готові приймати школярів. Натомість, деякі заклади освіти почнуть працювати в очному режимі після закінчення облаштування укриттів.

Цьогоріч столичні заклади освіти зберегли всі можливі формати навчання: дистанційне, змішане, очне. Таким чином, навіть ті, хто закордоном можуть навчатись в своїх школах онлайн.

Нагадаємо, стали відомі дати початку та кінця навчального року у школах Києва, а також усіх канікул.

Источник материала
Поделиться сюжетом